Zanimljivo

ZAPITALI STE SE ZBOG ČEGA SE SEKIN SIN ZOVE JAKOV?! Evo koje se ZNAČENJE KRIJE IZA OVOG IMENA! (FOTO)

Objavljeno: 23.10.2016 | 17:40Izvor: medio.rs

Pevačica se podvrgla procesu veštačke oplodnje i nedavno joj se konačno ostvario najveći životni san - da se ostvari u ulozi majke.

Naša popularna pevačica Seka Aleksić pre oko mesec dana postala je majka dečaka kojeg je nazvala Jakov.

 

Seka se porodila u jednoj privatnoj klinici, a pre nedelju dana pevačica i njen suprug Veljko Piljkić organizovali su proslavu povodom rođenja sina.

Mnogi su se zapitali zbog čega je Seka svom nasledniku ime dala po apostolu, a pisalo se da je to upravo zbog toga što je Aleksićeva veliki vernik. Ona je godinama pokušavala da ostane u drugom stanju, a kada se to i dogodila, a ona na svet donela zdravog dečaka dala mu je ime koje je hebrejskog porekla i znači ”Bog štiti”.

Ime Jakov je staro Biblijsko ime, i rasprostranjeno je po celom svetu. Prema prvoj teoriji ime Jakov dolazi od hebrejske riječ što znači ”Bog štiti”. Jakov je jedan od praotaca. Po biblijskoj legendi, Jakov je rađajući se uhvatio svog prvorođenog brata blizanca Isava (Ezava) za petu kako bi se rodio. U Novom testamentu se više osoba zvalo ovako, od toga dva apostola. Ime je u raznim varijantama rasprostranjeno kao hrišćansko, jevrejsko i muslimansko ime. U srednjem veku nosilo ga je u obliku James (Džejms) više škotskih kraljeva i dva engleska iz dinastije Stjuart. Među Slovenima na Balkanu ime se javlja u 13. vijeku. Od ovog imena izvedena su imena Jaketa, Jakota, Jakša i Jaša.

Autor: M. K.

  • pink.rs

Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u