Zanimljivo

(VIDEO) VULIN: Ako BiH ne ispita paljenje srpske zastave mi ćemo

Objavljeno: 26.07.2016 | 20:02Izvor: Kurir

BEOGRAD - Srbija od Bosne i Hercegovine očekuje da u najkraćem roku sprovede istragu o spaljivanja srpske zastave, poručio je danas ministar Aleksandar Vulin i istakao da će, u suprotnom, to učiniti nadležne službe Srbije.

Ocenivši da je spaljivanje srpske zastave uz pevanje terorističkih pesama "nečuvena provokacija i uvreda", Vulin je rekao da od nadležnih u BiH očekuje da sprovedu istragu i da izveste Srbiju da li se taj incident odigrao na prostoru BiH, ko je odgovoran i koji su dalji koraci prema ljudima koji, ističe, otvoreno propagiraju mržnju prema Srbima i Srbiji.

"Ukoliko to ne urade, mogu biti potpuno sigurni da će nadležne službe Srbije učiniti sve da do istine dođemo mi", rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, Srbija neće ponovo čekati godinu dana da se sazna istina o tom slučaju, kao što se čeka da se sazna ili ne sazna ko je pokušao da ubije predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici.

"Nema potrebe da čekamo još godinu dana da saznamo ko je spaljivao srpsku zastavu i pretio čitavom srpskom narodu", naveo je Vulin.

Navodeći da je malo većih uvreda koje jedan narod i zemlja mogu da dožive nego što je spaljivanje zastave, Vulin je rekao da je srpska zastava svetinja naroda i simbol svega za šta su naši preci živeli, kao i slobode zbog koje Srbija živi.

Mediji u BiH preneli su sa društvenih mreža video snimak na kojem su prikazana dvojica muškaraca kako pale zastave Srbije.

Islamisti, iza kojih je zastava sa arapskim pismom, kao i ratna zastava Armije RBiH, maskirani su i u rukama imaju puške, a u jednom momentu čuje se i pucanj.

Nije poznato kada je i gde video-snimak nastao, ali se pretpostavlja da je nacinjen u BiH, o čemu svedoci i pesma koja se čuje u pozadini.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u