Zanimljivo

VATROGASAC, EKONOMISTA, BOKSER: Ovaj momak nas je nokautirao svojim izgledom i životnom pričom!

Objavljeno: 23.05.2015 | 13:27Izvor: Telegraf.rs

Mladi srpski bokser Marko Nikolić u svojih sedam profi mečeva zabeležio je sedam pobeda, iako uz trening i takmičenja radi uporedo i kao spasilac ljudskih života

Srbija ima dobru budućnost u profesionalnom boksu. Nova perjanica plemenite veštine je Marko Nikolić (26), skromni momak iz Beograda koji je iznenadio sve sa sedam pobeda u sedam mečeva svoje profesionalne karijere.

Marko je već deceniju u boksu, bio je amaterski šampion Srbije, učestvovao na Evorpskim i Svetskim takmičenjima,  kvalifikacijama za Olimpijske igre, ali je najzanimljivije od svega je da radi i kao vatrogasac u vatrogasnoj brigadi Beograd.

Srbin nokautirao Podgoricu! Vatrogasac bokser i dalje neporažen u ringu! (VIDEO) (FOTO)

ZVEZDIN DELIJA OSVETIO MILIČIĆA: Strahoviti udarci Nikolića patosirali Radojčina! (VIDEO)

Osim toga diplomirani je ekonomista, što samo ruši predrasude da su u boksu samo ljudi koji su iz kriminalnog miljea ili sa one strane margine. Nikolić je član “Mega promotion system” tima sa kojim planira napade na Evropsku krunu.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Visok, dobro građen, obrazovan, nije ni čudo što ga devojke obožavaju, a njegovu figuru primetio je i poznati modni kreator Bata Spasojević koji ga je pozvao na fotografisanje.

– Sve ove dosadašnje borbe su bile za rejting, kako bih stekao uslov da izađem na neku borbu za titulu šampiona.

- Verujem da uz još jednu, do dve borbe, imam šansu da na jesen radim borbu za Sveslovenskog šampiona – kaže Nikolić i priča nam svoju priču.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

– Jedanaest godina sam u boksu, bio sam šest puta prvak Srbije, kao kadet, kao junior i četiri puta kao senior.

- Bio sam reprezentativac Srbije, borio sam se i na Evropskim i Svetskim prvenstvima kao i u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

- Takođe, istakao bih da sam pre nekoliko godina u Zagrebu pobedio na memorijalnom turniru” Zlatko Hrbić” pobedivši tada evropskog šampiona Jevgenija Piščenka..

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

- Rešio sam posle 10 godina da pređem u profesionalce i pokušaću da ostvarim što više mogu.

Ono što je neobično za Marka je da pored profesionalnih obaveza radi kao vatrogasac u vatrogasnoj brigadi Beograd kod Bogoslovije.

Foto: privatna arhiva

Foto: privatna arhiva

– Tamo sam već četiri godine, vozim kamion na intervencije a to je jednako odgovoran posao kao i mojih kolega koji direktno gase vatru i spašavaju živote. Ja brinem o njima da stignu brzo i bezbedno na odredište, a posle dodajem crevo, brinem za vodu.

– I za ovaj posao kao i za boks treba hrabrost, samopouzdanje, lucidnost – kaže Marko i objašnjava da nema baš podršku na poslu.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

– Dok sam bio amater,kao reprezentativac po kolektivnom ugovoru imao sam pravo da izađem sa posla zbog sprotskih obaveza.

- Sad sam profi i toga nema, već moram da se menjam sa kolegama za smene, da kalkulišem, uklapam itd, što dosta opterećuje. Radim dan, pa noć, pa sam dva dana slobodan.. Na sreću, ima u brigadi sala pa mogu i tamo da treniram kad zatreba. – objašnjava Marko i dodaje:

Pogledajte njegovu poslednju borbu u Podgorici:

– Ipak, ovo je profesionalni sport i moraš sam da brineš o sebi. Na sreću ja imam podršku od sponzora PHD Suplementi koji mi pomažu oko suplementacije..

Za boksere važi da su opasni na ulici i često se dešavalo da se neke njegove kolege potuku, ali Nikolić to izbegava.

– Nisam konfliktna ličnost, a sukobe izbegavam. Boks je sport, a ne veština koju koristimo da bi se tukli. Ne izlazim na problematična mesta, a ako vidim da je društvo konfliktno, ne idem. – objašnjava Marko.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Inače, Nikolić je boksovao i uvodnu borbu na meču čuvenog Marka Huka iz Nemačke.

- Bilo je to neverovatno iskustvo. Organizacija boksa u Nemačkoj je na vrhunskom nivou. Dogovor je da kad bude ponovo boksovao u Evropi da opet imam uvodni meč..

Marko trenira u boks klubu Crvena zvezda sa trenerom Brankom Dimićem, a u pripremama za mečeve pomažu mu i treneri koji rade u teretani sa njim Dule Petrović, Dragan Klarić, kao i poznati promoter Luka Popović.

– Moram da dodam da mi je dosta pomogao i selektor Miodrag Milić iz Kraljeva od koga sam dosta naučio – poručio je Nikolić.

Pogledajte intervju sa Markom Nikolićem.

(D. Stojmenović)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u