Zanimljivo

Uporedite sa današnjim devojkama: Kako su nekad Jugoslovenke odjavljivale frajere

Objavljeno: 24.04.2017 | 16:30Izvor: Telegraf.rs

Kakve su hit savete nekada devojke dobijale ako se zabavljaju sa dva momka

Jedna od tema kojom su se jugoslovenski mediji bavili 1971. godine bila je savetovanje mladih devojaka kako da postupe u neprijatnim i nezgodnim situacijama.Ovaj zanimljivi tekst od pre 46 godina preneo je Yugopapir.

Među najnezahvalnijim situacijama zbog kojih su se devojke crvenele u društvu su nezgode poput otkopčanog šlica, otpuštenog poruba suknje ili susreta sa osobom kojoj smo zaboravili ime.

Da bi izbegle neprijatnosti sa šlicevima i rubovima, kao idealno rešenje su predložene zihernadle, koju je svaka žena morala imati u tašni za “ne daj Bože” situacije.

Hit savetnik od pre skoro pola veka predlaže još brojna rešenja u neprijatnim trenucima.

– U slučaju da se zabavljate sa dva momka istovremeno i izađete u grad sa prvim, a iznenada se pojavi drugi, brzo odlučite koji vam se više sviđa, pa mu recite da vam je onaj drugi prijatelj ili poznanik.

Foto: THE HOWARTH-LOOMES COLLECTION AT NATIONAL MUSEUMS SCOTLAND

Foto: THE HOWARTH-LOOMES COLLECTION AT NATIONAL MUSEUMS SCOTLAND

– Prosuli ste piće na nečiju haljinu i pojavila se mrlja, rešenje se javlja u vidu čišćenja ili pozajmljivanja nove haljine.

– Ako vas pozove na piće momak koji vam se ne sviđa, smišljajte razne izgovore da ste zauzeti baš tada, dok mu ne dosadi da vas zove.

– Došli ste kući došli nakon 10 i otac vas čeka vidno ljut, predlog je suočenje na licu mesta, čekanje jutra samo može da pogorša stvar.

– Ako osećate nesvesticu, slobodno se onesvestite, to je čak romantično.

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

-Pozvani ste u goste i prethodno ste ručali  očekujući samo kafu, a zatekla vas je prava gozba. Nipošto ne smete reći da niste gladni, jedite od svega pomalo, birajte lako svarljivu hranu.

– Najnezgodnije što se može desiti je da ste ostali kod kuće da se uredite, stavili ste viklere, skinuli šminku, na licu vam je maska, čuje se zvono i na vratima je momak u koga ste ludo zaljubljeni.

Otvorite i ako vas ne prepozna recite “da odmah ću je pozvati” i otrčite da se uredite. Ako vas prepozna, nemojte se brinuti, ako voli savršene žene zaboravite ga, uostalom šta bi bilo da vam je muž – uvideo bi ubrzo da ste i vi ljudsko biće.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u