Zanimljivo

UGLAVNOM GA SVI ZNAJU KAO MUŽA DOMAĆE PEVAČICE, A EVO KOLIKO JE IMPRESIVNA NJEGOVA BIOGRAFIJA

Objavljeno: 21.08.2017 | 22:24Izvor: Puls

Kada se izgovori njegovo ime, svi će odmah reći da je on suprug pop pevačice Emine Jahović, kao i da je velika zvezda u Turskoj. Ipak, istina je da malo ko zna nešto više od ovoga kada je reč o Mustafi Sandalu.

Musti, kako glasi nadimak po kom je takođe poznat, rođen je pre 47 godina u Istanbulu, gde su već drugovi iz školskih klupa, a potom i profesori, primetili njegov neobično razvijen talenat za muziku, ne samo kada je o pevanju reč, nego i o pisanju tekstova.

Mustafa napušta Tursku kako bi srednju školu pohađao u Ženevi, dok fakultet završava na prestižnom Nju Hempšir koledžu u Sjedinjenim Američkim Državama. Već tokom školovanja počinje da razvija talenat za komponovanje i sarađuje sa mnoštvom tekstopisaca, a rad na ovom polju nastavlja u rodnoj Turskoj, gde praktično preko noći postaje zvezda.

Samo njegov debitantski album, objavljen 1994. godine, prodat je u preko 1,7 miliona kopija, dok su tiraži nekih drugih studijskih projekata dostizali i cifru od 2,6 miliona. Sve ukupno, do danas je prodao preko 20 miliona albuma širom sveta.

Njegova karijera je dostizala uspone i padove, ali je do danas ostao jedna od omiljenih turskih zvezda. Poslednji album izdao je prošle godine.

Još jedan impresivan podatak o Sandalu, koji se pored pevanja oprobao i u plesu i glumi, je i taj da tečno govori, osim maternjeg turskog, čak tri jezika, i to: engleski, italijanski i francuski.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u