Zanimljivo

STIVEN SIGAL ĆE OBUČAVATI NAŠE SPECIJALCE: I to nije sve što je čuveni glumac otkrio u Starom dvoru! (FOTO)

Objavljeno: 30.11.2015 | 17:06Izvor: Telegraf.rs

Tema srdačnog i prijateljskog razgovora bila je mogućnost saradnje u različitim oblastima, a pre svega promocija Beograda i Srbije u svetu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali primio je danas u Starom dvoru proslavljenog američkog glumca Stivena Sigala, koji boravi u Beogradu.

– Velika je čast da jedan od najvećih svetskih glumaca bude naš gost tri dana, da sa njim razgovaramo i pokušamo da izgradimomost prijateljstva između njega, njegovih prijatelja i grada Beograda, a cilj je da se što veći broj filmova snimi u našem gradu.

Foto: Profimedia/Zuma Press - Archives

Foto: Profimedia/Zuma Press – Archives

S obzirom na izmene zakona kojim se daju poreske olakšice za snimanje filmova i da je Beograd jedan od najstarijih gradova u Evropi on, kao i cela Srbija, nudi interesantne mogućnosti za ovu vrstu posla. Ideja nam je da to ostvarimo i tako zaradimo novac, ali i da promovišemo našu zemlju – rekao je Siniša Mali.

On je istakao da je zahvalan Stivenu Sigalu što je odvojio vreme da poseti Prihvatilište za decu.

– Upoznao sam ga sa tim da ćemo veoma brzo imati novi objekat Prihvalitilišta za decu, čime ćemo po prvi put imati poseban objekat u kome će se nadležni baviti tom decom i posvetiti im pažnju. Ostaje mogućnost saradnje i u drugim oblastima.

Printskrin: Youtube/Russian Budo Channel-Ilustracija

Printskrin: Youtube/Russian Budo Channel-Ilustracija

Sigal je kao jedan od najvećih svetskih majstora aikida izrazio želju da otvori školu aikida u Srbiji kako bi promovisao ovaj sport i doprineo promociji Beograda. Kada imate takvu osobu koja dolazi u Srbiju, voli Beograd i naš narod, onda je naš cilj da ga zainteresujemo da ponovo dođe i ovde napravi što više poslova, ali i promoviše našu zemlju – rekao je za Beoinfo Siniša Mali.

Ovaj poznati holivudski glumac, humanista, jedan od najvećih svetskih majstora aikida, a pre svega veliki prijatelj srpskog naroda, posetio je juče Prihvatilište za decu i družio se sa mališanima iz ove ustanove, a predviđeno je da tokom svoje posete Beogradu održi, po ugledu na ostale koje drži u svetu, obuku Specijalnim jedinicama MUP-a Srbije.

Sigal je ovogodišnji laureat nagrade za dobročinstvo i humanitarni rad Fondacije „Braća Karić” i u poseti je Beogradu kao ambasador Fondacije „Umetnost, sloboda, snaga”.

(Telegraf.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u