Zanimljivo

STEFAN MITROVIĆ PORUČUJE: Srušio sam albanski dron, oboriću i Irce!

Objavljeno: 31.08.2016 | 12:41Izvor: medio.rs

Ulovio sam albanski dron, uloviću i napadače Republike Irske, poručuje štoper Srbije Stefan Mitrović

Defanzivac Genta je ostao upamćen po tome što je 14. oktobra 2014, tokom utakmice Srbija - Albanija u Humskoj, oborio letelicu sa zastavom "velike Albanije".

Skoro dve godine posle toga, Srbija kreće novi ciklus kvalifikacija, ovog puta za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Prvi protivnik je Irska, već u ponedeljak (RTS 1, 20.45).

Mitrović veruje da će uspeti da zaustavi protivničke napadače, baš kao što je zaustavio i šiptarski dron. - Što se drona tiče, smatram da sam uradio nešto sasvim normalno. I dalje sam pri stavu da nisam hteo da uvredim nikoga. Kad je meč sa Ircima u pitanju, moj klub igra u istom sistemu kao i naša reprezentacija, sa trojicom štopera u liniji, tako da mi je poznato šta selektor zahteva od nas. Imamo pravac kojem treba da težimo i znamo kako da odgovorimo na igru Irske - rekao je Mitrović.

Pomak u igri

Mitrović dodaje da je na reprezentativcima veliki pritisak i imperativ plasmana na Svetsko prvenstvo. Srbija je već propustila tri velika takmičenja, a poslednji put je igrala na SP u Južnoj Africi pre šest godina.

- Psihički, taktički i fudbalski smo spremni za start kvalifikacija. Nisam bio na okupljanju za prethodne prijateljske utakmice, ali gledao sam i video izuzetan pomak u našoj igri. Veoma je važno da navijači stanu iza nas, jer mi jednostavno moramo da se plasiramo na SP. Ipak, ne možemo da uradimo ništa bez podrške- ističe on i dodaje:

I ranije smo radili veoma profesionalno na treninzima, međutim, imam utisak da se sada radi dosta konkretnije na stvarima koje zahteva utakmica.

informer
Andrija Pavlović

Mitrovićev saigrač iz nacionalnog tima, napadač Kopenhagena Andrija Pavlović, takođe veruje da Srbija može da se plasira na Svetsko prvenstvo iako su u grupi sa "orlovima" i selekcije Velsa i Irske, koje su igrale ozbiljnu ulogu na nedavno završenom EP u Francuskoj.- Ovo je novi početak za nas. Imamo lepu perspektivu i atmosferu s novim selektorom. Neće biti lako, imamo ekipe u grupi koje su se veoma dobro pokazale na Evropskom prvenstvu. Ipak, možemo da prođemo na Mundijal. Da u to ne verujemo, ne bismo ni bili ovde - poručio je Pavlović.

Krenuti pobedom

Pavlović ističe da je ključna stvar početi kvalifikacije pobedom.

Mnogo je bitno na koji način ćemo da otvorimo kvalifikacije. Meni je zadovoljstvo da dođem ovde, uvek ću biti na raspolaganju da odigram ono što se od mene zahteva - zaključio je Pavlović.

Muslin izribao Pavlovića

Novi selektor Srbije Slavoljub Muslin i te kako je doveo u red reprezentativce! On je na jučerašnjem treningu organizovao igru na dva gola do polovine terena, pri kojoj igrači smeju samo tri puta da dodirnu loptu. Osim što su igrači imali komunikaciju samo među sobom na terenu, Muslin im je non-stop govorio kako da se kreću i šta treba da urade. Najviše zamerki imao je na Andriju Pavlovića, zbog kojeg je zaustavio igru i počeo da urla:
Ubaci se na prvu stativu, šta radiš tu!? Pa protiv sebe ćeš imati dvojicu štopera od po dva metra! Isprati napad!

INFORMER.RS

Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u