Zanimljivo

SRBI PALE SVEĆE I KRSTE SE! DOGODILO SE PRAVO ČUDO U SRBIJI: Svi se posle ovog događaja u SKUPŠTINI pitaju DA LI JE MOGUĆE?

Objavljeno: 31.07.2015 | 16:24Izvor: Telegraf.rs

Po pravilu, u srpskom parlamentu između poslanika iz vladajućih stranaka i opozicije nema ljubavi, naprotiv, ljuti su rivali i nema popuštanja, a kamoli pohvala. Međutim, desio se presedan, evo i kako

Srbi su juče mogli da vide pravo čudo u Skupštini Srbije, kada je poslanik Demokratske stranke Balša Božović javno, bez ironije i iskreno pohvalio rad svog ljutog političkog protivnika, lidera SPS-a i prvog potpredsednika Vlade Srbije Ivice Dačića!

Poslanici Skupštine Srbije juče su propitivali srpske ministre, naravno najviše kritika stiglo je iz redova opozicije, ali svi su ostali zatečeni kada je reč dobio poslanik DS-a Balša Božović.

– Ugodno je biti iz Srbije kada se slušaju pohvale povodom vašeg predsedavanja OEBS-u, zato želim da čestitam Vama lično na dobro obavljenom poslu – obratio se potpuno iskreno i bez ironije poslanik demokrata srpskom šefu diplomatije Ivici Dačiću i dobio ovacije kolega.

Foto: ds.org.rs

Foto: ds.org.rs

Svi poslanici bili su zatečeni izjavom, jer ovolike pohvale na svoj rad Dačić nije dobio ni od članova njegove partije i koalicije, a niko se nije nadao da će ovakve reči stići iz tabora njegovih ljutih političkih rivala DS-a.

Ne pamti se kada je jedan poslanik, iz opozicione stranke, dodelio, iskreno, sve komplimente jednom ministru iz suprotnog tabora.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Ostaće upisano da se ovaj presedan desio u Skupštini Srbije, u četvrtak, 30. jula 2015. godine, a mi se nadamo da bi ovakav civilizovan način političke borbe mogao da postane i praksa u srpskom parlamentu.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u