Zanimljivo

ŠPIJUNSKI RAT SEVERINE I MILANA Pevačica podnela prijavu protiv Popovićeve advokatice

Objavljeno: 06.05.2016 | 11:43Izvor: Blic

Severina je podnijela dve disciplinske prijave Disciplinskom tužilaštvu Hrvatske advokatske komore protiv sad već bivše zastupnice Milana Popovića, Ljubice Matijević Vrsaljko.

U prvoj prijavi Severina Kojić (44) navodi da je advokatica nju 2013. godine pravno savetovala pre sudskog spora o starateljstvu nad sinom Aleksandrom. Severina je na kraju nije angažovala, ali Matijević Vrsaljko postala je advokatica Milana Popovića (50), koji joj je 2015. potpisao punomoć.

U drugoj prijavi Splićanka tvrdi da je advokatica u novembru prošle godine vređala, omalovažavala i nezakonito snimala socijalne radnice u centru na zagrebačkom Črnomercu. Navodno je advokatica pred njima pitala Popovića da li je spreman da je izdržava ceo život jer je svesna da je neovlašćeno snimanje socijalnih radnica kazneno delo.

- Ni zbog Harisona Forda ne bih bila u sukobu interesa. Prijava je podnesena, komora će svoje odlučiti i mi ćemo u skladu sa odlukom postupiti. Zašto me prijavila, ne znam - kaže Ljubica Matijević Vrsaljko (55).

Ona ističe da ne želi da bude deo medijskog prepucavanja pevačice i biznismena, s kojim je prestala da sarađuje početkom godine zbog doktorata koji priprema. Severinin menadžer Tomica Petrović ističe da su Advokatskoj komori poslani nepobitni dokazi.

Foto: Goran Srdanov / RAS Srbija

- Postavlja se pitanje u čijem interesu Ljubica Matijević Vrsaljko radi kao savetnica ministarke socijalne politike i mladih i kao koordinatorka novog Porodičnog zakona? Da li polaže račune ministarki ili Milanu Popoviću? Očekujem i da ministarstvo preduzme odgovarajuće korake - kaže Petrović, na što je Vrsaljko Matijević izgubila živce.

- Nakon što sam pretila, tukla i snimala radnice Centra za socijalnu zaštitu u prisustvu Milana Popovića i njegove advokatice Nataše Pečarević, on me zaprosio u centru u prisustvu telohranitelja. Nismo se još venčali, ali hoćemo - našalila se Matijević Vrsaljko.

Petrović ističe i da se advokatica našla u sukobu interesa.

- Ja sam bio kraj Severine jednom prilikom kad je telefonom više sat vremena razgovarala s Ljubicom Matijević Vrsaljko, kojoj je tad pričala o problemima sa starateljstvom. Njene izjave da nije imala ništa sa Severinom nisu istinite - kaže Petrović.

Matijević Vrsaljko to demantuje.

- Ne znam ko je gospodin Petrović. Ja nemam ni menadžera ni čuvara. Neka govori ko što hoće. Uskoro će se videti šta je u svim tim optužbama istina. Pribavila sam sve dokaze i pripremila spise za raspravu na Disciplinskom tužiteljstvu Advokatske komore. Uverena sam da će sve navode gospođe Kojić odbaciti i mene osloboditi bilo kakve krivice - zaključila je Matijević Vrsaljko.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u