Zanimljivo

SEKSI DRUGARICA DŽORDŽA KLUNIJA: Biću predsednica Bosne i Hercegovine!

Objavljeno: 31.01.2015 | 16:16Izvor: Telegraf.rs

Ako se budem hvatala u koštac s politikom, onda idem do kraja, a na kraju je predsednik, rekla je Sanela

Najpoznatija Bosanka u svetu Sanela Ćatić, alijas Dajana Dženkins, pripadnica svetskog džet seta i drugarica mnogih američkih i britanskih zvezda, najavila je moguću predsedničku kandidaturu.

"Politika može biti moj novi izazov. Bilo je i takvih razmišljanja i razgovora s prijateljima, ali izbori su bili nedavno pa ćemo pratiti dešavanja u naredne četiri godine. Politika meni ne treba da bih doživela nešto što već nisam. Ako ocenim da mogu dati dodatni doprinos svojim kontaktima, znanjem i iskustvom, onda može biti jedna od opcija.

 

A ako se budem hvatala u koštac s politikom, onda idem do kraja, a na kraju je predsednik", rekla je Sanela, ne navodeći tačno za koji entitet u BiH će se kandidovati jer Bosnom i Hercegovinom vlada tročlano predsedništvo.

Sanela Dajana Dženkins je rođena kao Sanela Ćatić i odrasla je u Sarajevu gde je studirala ekonomiju. Nakon izbijanja rata u BiH, odlazi u Hrvatsku, a zatim prelazi u Veliku Britaniju pod statusom izbeglice i počinje da studira na Londonskom univerzitetu.

Tokom studija je osnovala kompaniju koja se bavila proizvodnjom kupaćih kostima. Udala se za bogatog bankara Rodžera Dženkinsa koji je bio "težak" 300 miliona funti. Vremenom je otvorila niz uspešnih kompanija, a zarađen kapital je trošila u filantropske svrhe.

Sa svetskim zvezdama je na "ti" od kada je 2009. izdala "Room 23”, knjigu fotografija koja sadrži portrete mnogih istaknutih svetskih selebritija.

Najbolji prijatelji su joj Elton Džon, Sindi Kraford i Kid Rok, a godišnje odmore provodi sa Džordžom Klunijem i Gajom Ričijem.

 

Kada se pre tri godine razvela od supruga, britanski mediji su njihov razvod proglasili za "najprijateljskiji" ikad. On joj je dao polovinu svog bogatstva, to jest 150 miliona funti i tako je postavio na listu 500 najbogatijih ljudi u Britaniji, a posle toga su ostali najbolji prijatelji. Kada su se razišli, Rodžer Dženkins je počeo da se viđa sa svetskim top modelom Eli Mekferson, a Sanela je podržala njihovu vezu. Sanela i Rodžer imaju dvoje dece, a bili su u braku 10 godina.

Sanela već dugo privlači pažnju na sebe humanitarnim radom u BiH, ali i svetu. Posle tragičnog zemljotresa na Haitiju je boravila tamo dve nedelje i pomagala unesrećenim porodicama. Aktivno prikuplja sredstva za AIDS fondaciju Eltona Džona. Prošle godine je u Sarajevo dovela Rijaninog bivšeg dečka Krisa Brauna i Ašera Buka.

 

Nije se nikada izjašnjavala koju bi politiku vodila, ali, prema fotografijama koje jepostavila na Fejsbuku, najviše se slikala sa Harisom Silajdžiće, bivšim ratnim šefom diplomatije i desnom rukom Alije Izetbegovića, i članom predsedništva BiH.


Gracia/vesti


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u