Zanimljivo

PRVA LJUBAV Posle osam žena vratio se prvoj

Objavljeno: 24.11.2014 | 00:47Izvor: Blic

Milovanu Aleksiću (78) iz Bara kod Rekovca osam žena je ukrasilo život. Poslednje tri decenije živi s Vladankom iz Zabrege i jedino je s njom dva puta bio u braku.

Težak život bez oca, koji je umro kada sam imao godinu dana, uslovio je da me majka sa osam godina da u sluge kod Dragomira i Stane Jakovljević u Donjoj Sabanti

Svaka ima posebno mesto u njegovom srcu, Vladanka iz sela Bare, Dušanka iz Siljevice, Branka iz Beloševca, Lepa iz Makedonije, Nada iz Makedonije, Ljilja iz Resavice, Vladanka iz Zabrege i Ljilja iz Hrvatske. Kaže da ih je još bilo, ali ne sme da prizna.

-To se krije ko zmija noge, ali i noge ponekad izađu. Nisam mrzeo nijednu ali, nijedna žena nije nezamenljiva. I sad, ako ova baba nije dobra, lako ćemo je zameniti. Imam šanse kod još dve. Do deset imam pravo - priča kroz osmeh Milovan, brkajlija uz Levča u osmoj deceniji.

Kod Milovana mora sve da bude kako on kaže

Nemirni duh gonio ga je daleko od svog kraja, ali tu avanturama nije bio kraj, jer je svako novo mesto boravka obeležila po jedna od osam žena s kojom je on, što venčan što nevenčan, živeo. Pre tridesetak godina doneo je odluku da se vrati u rodno selo, odlučio je da se smiri i od tada živi s Vladankom (77) iz Zabrege, s kojom je ranije živeo tri godine, ali su se razišli.


- Vladanka je prava žena, jer je prihvatila moju decu bolje nego njihova majka. Oni je više vole nego mene. Popustljiva je. Neki put je ja grdim što popušta. Živimo od poljoprivrede i male penzije. Radimo koliko možemo. Krpimo kako znamo i umemo - kaže Milovan.

On je jedino sa Brankom imao decu, i to tri ćerke. One ga redovno posećuju, kao i unuci i praunuci. Branka je pobegla od njega posle 12 godina braka i nikad se nije vratila. Javila se pismom iz Nemačke.

Vladanki je Milovan drugi suprug, prvog muža ostavila je posle dve godine braka zbog njegove rodbine. Pristala je da se ponovo vrati Milovanu.

- Mogla sam da se udam za bogatog, u stan da idem, glava da me ne boli. Ali pošla sam za Milovana, jer je dobar čovek. Zajedno smo stekli sve što imamo. On mi sve kupi, a drugim ženama muževi ne kupuju. Živeo je sa drugim ženama od danas do sutra. Kod njega mora sve da bude kako on kaže, ali tako sam prihvatila. Njegova jedina mana je velika ljubomora - priča Vladanka.

Prva supruga

Majka me je dala na miraz za Vladanku iz sela Bare. Hteo sam njenu sestru, ali mi podvališe. Međutim, posle pola godine pobegoh. Dete ko dete, imaš lepu igračku, igraš se, kad dosadi odlaziš - priča Milovan kako se završio zajednički život sa prvom suprugom.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u