Zanimljivo

OVO JE NAJTUŽNIJA BROJKA U BEOGRADU: Nikad nećete pogoditi koliko pasa lutalica ima u prestonici!

Objavljeno: 29.05.2015 | 00:47Izvor: Telegraf.rs

Više od 80 odsto pasa lutalica su životinje koje su napustili vlasnici

Prema procenama, na beogradskim ulicama ima između 15. 000 i 20. 000 pasa lutalica, saopštila je uprava Grada Beograda.

Iz gradske vlasti ističu da uz pomoć Veterine Beogad i Zoohigijene pokušavaju da reše taj problem.

Tijanja Maljković, Gradska sekretarka za privredu je zbog toga obišla azil za pse u Resniku i u okviru akcije „Kuća za kuce”uručila kućicu za pse porodici koja je odlučila da udomi jednog psa iz azila.

– Više od 80 odsto pasa lutalica su napušteni psi, a u Beogradu ih ima između 15 i 20 hiljada, tako da Sekretarijat za privredu, zajedno sa Veterinom Beograd i Zoohigijenom ulaže velike napore da reši ovaj problem. Kako bismo što više popularisali usvajanje pasa iz azila, u okviru akcije ‘Kuća za kuce’ danas smo uručili jednu od 15 kućica za pse porodici Milutinov-Blagojević, koja je pre samo par dana usvojila jednog psa – navela je ona, navodi se u saopštenju.

Gradska uprava je razgovarala i sa predstavnicima Evropske organizacije za zaštitu prirode i životinja, sa kojima je dogovorena saradnja i pomoć oko rešavanja problema pasa lutalica u gradu.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Direktor Veterine Beograd Budimir Grubić, istakao je da Beograd raspolaže sa pet prihvatilišta u kojima se nalazi oko 3.500 napuštenih pasa.

On je naglasio da su sve životinje zdrave i pozvao sugrađane da usvajaju pse iz azila.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

– Sa psima iz azila se postupa po CNR metodi, koja podrazumeva hvatanje, sterilisanje i vraćanje pasa na mesto na kome su uhvaćeni i po tome su zapravo svi naši azili protočni. Nadamo se da će se ova akcija u budućnosti proširiti i da će psi koji su danas kod nas što pre naći nove vlasnike koji će o njima brinuti onako kako zaslužuju –  rekao je Grubić.

Azil u Rakovici pozvao je sve one koji žele da udome psa, a pri tom imaju prostrano i bezbedno dvorište za život svog novog prijateljada se prijave i dobiju kućicu za ljubimcaSliku dvorišta u kome će boraviti pas potrebno je poslati na mejl rakovica.azil@veterinabeograd ili se može kontaktirati prihvatilište u na broj telefona 011/4126-058 (od 15 do 16 sati)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u