Zanimljivo

OVO JE ĐOKARA, ON JE BELOM SNIMIO SPOT: Evo šta on kaže o saradnji sa Preletačevićem

Objavljeno: 27.03.2017 | 17:16Izvor: Kurir

BEOGRAD - Poslednjih pet dana veliku pažnju srpske javnosti privukao je Luka Maksimović, Ljubiša Preletačević Beli-Samo jako, koji je lansirao muzički spot koji je postao i zvanična himna predsedničkog kandidata Preletačevića. Za to je pre svega zaslužan Aleksandar Đorđević frontmen grupe Đokara i Gnjurci.

Na pitanje Kurira odakle  saradnja Ljubiše Preletačevića ( Belog) i njega, Aleksandar Đorđević Đokara za Kurir kaže:

- Mi smo konceptualno i stilski vrlo slični. Naš zajednički stilski Izraz  je sarkazam i ironija provučena kroz horor i socijalu. Svedoci smo mraka realnosti. Ista situacija je i u muzici u kojoj je sav šljam i talog isplivao na površinu a kvalitet i talenat su zanemareni, zapostavljeni i potisnuti, kaže Đokara.

 

- Da bi ste nešto komponovali ,otpevali, snimili  ne morate imati nikakve veze  sa muzikom,samo vam treba dovoljno novca. Zato mi nudimo virtuozno uživo  odsvirane instrumente i  vrhunske needitovane  vokale u kombinaciji sa lucidnim aranzmanima i originalnom produkcijom. Zato nudimo  jasne, ponekad  provokativne poruke. Zato kroz video nudimo realnost,horor, socijalu… umesto aviona,kamiona i nepostojeceg lažnog glamura. Zato umesto isfabrikovanih plastičnih i silikonskih izopačenih  ženskih kreatura  nudimo  krupne, ženstvene  i zdrave srpske žene, naglašava kaže za Kurir Aleksandar Đorđević frontmen grupe Đokara i Gnjurci i dodaje.

- Svaka naša pesma je snimljena pomoću najjeftinijeg kućnog računara  (kupljenog pre 10 god.)  i svaki naš video  je snimljen najobičnijom  telefonskom kamerom a rezultat je kao sto vidite  u nesrazmeri  sa uloženim materijalnim sredstvima  što i treba  da bude slučaj  ako  pesma ima dobru muziku, jaku i jasnu poruku. Znamo da ne možemo da promenimo  svet koji ide  nekim svojim putem  ali eto pokušavamo  da se opustimo kroz pesmu i igru  i  još malo uživamo u životu  šekajuci konačni raspad i kraj ove smrtno bolesne civilizacije, kaže na kraju razgovora za Kurir Đokara.

On dodaje da se na televiziji plasiraju apsolutni antimuzički projekti  kroz gomile pesama bez poruka i ideja snimnjenih pomoću savremenih audio editorskih programa  uz koriscenje vec gotovih lupova, sekvenci i autotjuna.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u