Zanimljivo

Otkrivamo kakva je veza između Ane Ivanović i Koleta

Objavljeno: 25.02.2017 | 11:23Izvor: Telegraf.rs

U "MK group" su rekli da je u pitanju veoma ozbiljan posao u koji su uložena veća sredstva i za koji je nabavljena najmodernija tehnologija

Proslavljena teniserka Ana Ivanović i jedan od najbogatoijih biznismena u zemlji Miodrag Kostić Kole uložili su šest miliona evra zajedničkih sredstava u proizvodnju i plasman jabuka na tržište!

Kako otkriva Informer, teniserkin otac i vlasnik “Mk grupe”  već uzgajaju specijalnu sortu jabuka krimson snou na 125 hektara zemlje pokraj sremskog sela Krčedin, za čiju proizvodnju i prodaju imaju eksluzivnu licencu.

Ivanovićeva firma “Verda vivo” i Koletova “Agrounija” od 2015. godine sarađuju u ovom biznisu i proizvode oko 4.000 tona različitih sorti jabuka godišnje, među kojima dominira upravo krimson snou.

U “MK group” su rekli da je u pitanju veoma ozbiljan posao u koji su uložena veća sredstva i za koji je nabavljena najmodernija tehnologija.

– Na imanju u Krčedinu na prvih 40 hektara voćnjaka posađene su jabuke na proleće 2015. godine…. Očekivani rod za 2017. godinu je više od 4.000 tona jabuka, a voćnjak je opremljen sistemom za navodnjavanje “kap po kap” i sistemom protivgradnih mreža ć- rekli su iz ove kompanije i dodali da su planirali da ove godine samo u hladnjaču ulože oko četiri miliona evra.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Ove navode potvrdili su i Miroslav Ivanović, kao i Miodrag Kostić.

Inače, pomenuta sorta jabuke u svetu se proizvodi na 700 hektara zemlje, dok su planovi ovog dvojca da proizvode na čak 100 hektara, koje bi potom izvozili u Rusiju i zemlje CEFTA sporazuma.

(Telegraf.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u