Zanimljivo

OTKRIO KAKO SE HRANI NAJBOLJI TENISER SVETA! Ovo je LIČNI KUVAR Novaka Đokovića! (FOTO)

Objavljeno: 01.10.2016 | 10:19Izvor: medio.rs

Osim sporadičnih priča o bezglutenskoj ishrani, gotovo da se ništa ne zna o tome ko je čovek koji u poslednje vreme sprema obroke verovatno najboljem sportisti u istoriji Srbije.

O timu Novaka Đokovića znamo gotovo sve. Međutim, odavno nismo ništa čuli o tome ko brine o ishrani najboljeg tenisera sveta.

Otkad je prekinuo saradnju sa doktorom Igorom Četojevićem, osim sporadičnih priča o bezglutenskoj ishrani, gotovo da se ništa ne zna o tome ko je čovek koji u poslednje vreme sprema obroke verovatno najboljem sportisti u istoriji Srbije.

Verovatno ni sada ne bismo znali da tu ”tajnu” nisu otkrili Slovenci. Iz Kopra je stigla vest da je Erik Božić novi glavni šef u ”Ekviti”, Novakovom restoranu u Monte Karlu.

Ipak, ono što je zanimljivije je da je Božić spremao Noletu obroke tokom turnira u Vimbldonu.

Vezu između Đokovića i Božića uspostavila je Tanja Mar, jedan od vodećih stručnjaka u oblasti nutricionizma, poznata po restoranima u Londonu.

– Tanja me je preporučila, pošto sam radio kod nje u restoranu. Napravio sam predloge menija, poslao sam Novakovom timu, a onda je stigao poziv putem ”Skajpa”. Nole me je lično pozvao. Nismo imali problem da komuniciramo, pošto dobro znam srpski. Ipak mi je majka poreklom iz Srbije – rekao je Božić.

Novak Đoković, Foto: BetaNovak Đoković, Foto: Beta

On je otkrio i kako je ušao u Novakov tim.

– Novak je jednostavan čovek. Drži se striktno principa. Moji meniji kao da su pravljeni po njegovom ukusu. Sećam se da sam pred početak Vimbldona ušao u njegov tim. Bio sam u kući blizu one u kojoj je on odseo i 16 dana zaredom sam mu pripremao obroke – rekao je Erik i dodao:

– Njegova ishrana nije klasična dijeta. Novak jede sve. Jedino što nikada ne konzumira gluten. Da bi svima bilo jasno, Đokovićeva ishrana se najviše bazira na povrću, ali daleko od toga da ne pojede i picu ili sir ili puding. Da, to je ishrana koja je osmišljena za sportiste, ali nije dosadna. To nikako.

Foto: FejsbukFoto: Fejsbuk, Novakov kuvar Erik Božić

– Nisam nikada želeo da budem lični kuvar, ali zbog Novaka sam napravio izuzetak. Moja filozofija je da želim da utičem na svest ljudi u vezi sa zdravim načinom ishrane. Uvek sam zbog toga preferirao rad u restoranima. Ipak, i tada nisam želeo da radim bilo gde. Uvek sam želeo da budem deo tima koji za pripremanje hrane koristi samo domaće proizvode. To je nešto što se poklapa sa idejom koju Đoković forsira i u svom restoranu u Monte Karlu – zaključio je Božić.

Foto: InstagramFoto: Instagram

Autor: M. K.

PINK.RS


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u