Zanimljivo

Od pucanja u noge, preko zatvora do batinanja: Svi skandali Ace Lukasa u poslednjih 15 godina

Objavljeno: 14.06.2017 | 14:44Izvor: Telegraf.rs

Poslednjih 20 godina folk pevača obeležilo je mnogo skandala; iz nekih je jedva izvukao živu glavu, a u pojedinim je upravo on bio negativac i nasilnik

Od samog početka 90-ih godina kada je na tadašnjem splavu “Lukas” počeo svoju karijeru, u životu Ace Lukasa skandali su se samo ređali. Doduše, nisu svi bili velikih razmera poput hapšenja, vatrenog obračuna i tuča, ali skoro da nije mogla da prođe godina dana a da se pevač ne nađe u nekom verbalnom ili fizičkom obračunu i incidentu.

Prvi veliki skandal bilo je hapšenje Lukasa u akciji “Sablja” 2003. godine. Aca je tada osuđen na čeiri meseca zatvora zbog neovlašćenog posedovanja otužja. Kako je ispričao, u zatvoru su ga skidali golog, a tvrdio je i da je “tadašnja vlast želela njega i Cecu Ražnaović da vidi pod zemljom”.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

– Pištolj mi je bio u spavaćoj sobi, u ženinoj tašni. Kad je policija došla i pitala me da li u stanu imam nešto od oružja, odmah sam ga izvadio i predao im. Napravili su zapisnik i odveli me u Centralni zatvor. Doveli su me u zatvor oko tri-četiri ujutru. Niko od zatvorenika to nije znao. Kad sam ušao u ćeliju, gledao sam gde ima slobodan krevet da legnem. Pošto sam bio izmrcvaren, zaspao sam. Budim se ujutru i čujem: “Jeste, nije, ma jeste, ma nije…” Pomislim, šta je sad? Kad ono četiri glave gledaju u mene. Pokušavaju da provale da li je to Aca Lukas. To mi je bilo simpatično i odmah sam im rekao da sam to ja. Bilo im je nepojmljivo da se probude u zatvoru pored Lukasa – opisao je Aca kako je izgledalo privođenje i dani u zatvoru.

– Zbog mene su nas sve jednog dana izveli napolje. Poređali su nas u hodnik i skinuli do gole kože. Ispreturali su nam stvari zbog toga što sam urlao. Stajali smo goli napolju i sedam policajaca je došlo ispred mene i obratilo mi se: “I šta ćemo sad? A, Lukas, pričaj! Malo si gore, malo si dole.”Odgovorio sam jednom: “Ja sam tu mesec, dva, tri, a ti si ceo život, ti iz zatvora izaći nećeš” – ispričao je Lukas.

Kako je jednom rekao, smatra da su on i Ceca tada bili “kolateralna šteta”.

– Ceca i ja smo u akciji “Sablja” bili kolateralna šteta i mamac za prikrivanje Čedomira Jovanovića, ali i drugih iz demokratske sekte koji su time hteli da prikriju svoje mafijaške veze sa “zemuncima”. Siguran sam da su tadašnji tobože Đinđićevi naslednici-mafijaši hteli da vide i Cecu i mene dva metra ispod zemlje jer smo bili najlakša meta, a sve ostalo bi lako palo u zaborav – ispričao je svojevremeno Lukas.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Drugi veći skandal desio se u Gandijevoj ulici na Novom Beogradu, kada je muškarac Lukasa upucao u nogu, zbog čega je nekoliko meseci hodao uz pomoć štaka.

Sve se dogodilo u noći između 3. i 4. februara 2009. godine ispred zgrade u kojoj je Aca tada živeo, a sve okolnosti ukazivale su na to da je popularni pevač upao u nevolje koje će teško biti razjašnjene. Lukas je tada već 14 meseci bio u braku sa Sonjom Vuksanović, a kada je došao do automobila “porše kajen”, pre nego što je ušao u vozilo, prišao mu je čovek u crnoj jakni s kapuljačom. Izvadio je pištolj, pucao prvo u asfalt, potom u Acinu desnu butinu, a potom pobegao.

Na svu sreću, metak nije prekinuo nijedan od glavnih krvnih sudova, nije povredio ni kost, pa je Aca brzo pušten kući na oporavak.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Jedan od skorašnjih skandala jeste onaj koji je Aca izazvao sa radnicima Parking servisa. Sve se dogodilo kada je Aca shvatio da mu nema vozila, izgubio je živce i najgorim psovkama je “častio” radnike.

– Je***u vam poreklo i imovinu za ovo! Je**m vas u usta! Sad ću da vam je**m mamu, pi**e jedne – vikao je pobesneli Aca.

I poslednji u nizu dobroupamćenih incidenata desio se juče u Beogradu. Aca je, po tvrdnji fotoreportera Srpskog telegrafa, njega napao jer ga je video u blizini svoga doma na Voždovcu. Kako je fotoreporter Milan Lučić ispričao za Telegraf, Aca ga je tukao pesnicama, razbio mu je opremu, a potom ga je navodno udario i letvom u kojoj su bili ekseri.

Foto: Telegraf, Srpski telegraf

Foto: Telegraf, Srpski telegraf

– Napao me je jer sam samo radio svoj posao. Čekao sam da ga slikam na javnom mestu, na ulici. Prišao mi je i krenuo da galami! Pokušao je da mi otme aparat. Nisam dao. Onda me je udario jednom, pa je krenuo da mi cepa majicu. Onda je uzeo drvenu motku, udario me u potiljak i nekoliko puta po glavi. Okrenuo se i rekao da ide po pištolj. Uplašio sam se za svoj život jer znam da je Lukas poznat i moćan! Smirio sam se tek kad je došla policija i hitna pomoć. Ostao sam u bolnici gde su mi ukazali pomoć i moraću da ostanem na detaljnim pregledima. Moraće da mi platu opremu, žao mi ga je, dobri smo. Ne bih da ga uvaljujem u problem, ne znam da li ću da ga privatno tužim – rekao je Lučić.

S druge strane, Aca kaže da je fotoreporter njega napao.

(Telegraf.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u