Zanimljivo

NIKOLA RAĐEN OTVORENO PRIZNAO: Rizikovao sam da bankrotiram!

Objavljeno: 02.07.2016 | 09:59Izvor: medio.rs

Nikakve velike planove nisam mogao da pravim dok sud nije usvojio moju žalbu na suspenziju, jer nisam znao kako će se sve završiti i koliki će mi biti budžet posle toga, objašnjava Rađen

Plašio sam se da ću bankrotirati zbog toga što mi je zabranjeno da igram vaterpolo, otkrio je naš proslavljeni vaterpolista Nikola Rađen!

On je objasnio da je, posle izricanja četvorogodišnje suspenzije zbog korišćenja kokaina, gotovo sve što je imao uložio u žalbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani!

Srećom, njegova žalba je prihvaćena, kazna mu je prepolovljena, pa će već 17. februara naredne godine Rađen moći da se vrati vaterpolu. Međutim, da iz spora nije izašao kao pobednik morao bi da plati troškove suđenja od minimum 28.000 evra.

Namučio se
Suđenje je bilo dosta iscrpno. To su bila četiri sata postavljanja unakrsnih pitanja
Nikola Rađen, srpski vaterpolista

Unakrsna pitanja

Rađen u intervjuu za magazin "Stori" ističe da bi to bio veliki udar na njegov budžet.

- Neizvesnost je bila najteža tokom suđenja. Nikakve velike planove nismo mogli da pravimo. Ni zbog toga što nismo znali kako će se sve završiti, a ni zbog neke projekcije budžeta. To su bitne stavke, posebno kad ljudi imaju decu - izjavio je Rađen.

Nekadašnji reprezentativac Srbije pao je na doping-testu 17. februara 2015. godine, posle duela Srbije i Španije u Svetskoj ligi, kao i 14. aprila u Kruševcu protiv Rusije. Rađen je na sudu morao da dokaže da kokain nije koristio kako bi poboljšao sportske rezultate, već iz zabave.

Suđenje je bilo dosta iscrpno. To su bila četiri sata postavljanja unakrsnih pitanja, koja su imala cilj da utvrde šta se tačno desilo i govorim li istinu. Nije bilo lako, tri puta su odlagali i četvrti put su mi izrekli presudu - objasnio je Nikola i dodao:

Ćerkama ću priznati svoje grehe

Legendarni vaterpolista je istakao da su porodica i prijatelji sve vreme bili uz njega, a da će ćerkama Nini (7) i Tei (6) otkriti šta se desilo tek kad porastu.
Moje najbliže okruženje me je sve vreme podržavalo i hvala im na tome. Majka je samo razmišljala o tome kako ću se vratiti u bazen i nastaviti da igram. Ćerke su još male, ali ću jednog dana i njima ispričati šta se desilo. Smatram da bi trebalo to da saznaju od mene. Mislim da ću im poslužiti kao odličan primer u daljem životu - objasnio je Rađen.

Moja žalba se zasnivala na tome da supstanca koja je kod mene pronađena ni u jednom trenutku ne poboljšava sportske performanse, što smo na kraju i dokazali.

On se prisetio i kako je reagovao kad mu je saopšteno da mu je žalba usvojena.

Advokat me je pozvao i sasvim opuštenim glasom mi rekao: "Imam dobre vesti, kazna ti je prepolovljena". Uzviknuo sam: "Pa to mi reci!" - rekao je Rađen.

Neprijatna istina

Rezultati doping-testa su stigli dok je Rađen igrao za grčki Olimpijakos, a on ističe da mu je najteže bilo da ljudima iz tima kaže šta se desilo.

Nisam hteo da šaljem dopise, već da im kažem sam. Rekao sam prvo treneru i menadžeru, a zatim i timu. Bilo mi je izuzetno teško da im to saopštim, a videlo se da i oni osećaju isto. Nije prijatno kad to nekom govoriš, ali bolje da saznaju od mene nego od nekog drugog. I svaki put kad sam kasnije izgovarao šta sam uradio bilo mi je sve lakše - zaključio je Rađen.

INFORMER.RS

Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u