Zanimljivo

Nije samo za muški pogled: Devojke sa velikim guzama su u velikoj prednosti i na drugim poljima

Objavljeno: 06.02.2016 | 17:21Izvor: 24sata.rs

Mnoge žene s velikim zadnjicama priželjkuju da su one manje, ali prema novom istraživanju velika guza je dobra za njih - i ne služi samo za privlačenje muških pogleda.

I dok su neke zvezde na svojim oblinama izgradile carstvo, i druge žene mogu da profitiraju od svojih većih pozadina. Prema studijama s Oksforda, pokazalo se kako velika guza obično pokazuje i inteligenciju žene kao i dobro zdravlje.

Naučnik Konstantinos Manolopulos zaključio je kroz istraživanje kako su žene s velikim zadnjicama otpornije na hronične bolesti tokom života.

"Već se neko vreme istražuje uticaj telesne masnoće za zdravlje. Ipak, tek se zadnjih nekoliko godina vodi detaljna analiza i meri masnoća na bokovima kako bi se promovisalo zdravlje", ističe Manolopoulos, a tom trendu su svakako pripomogle i zvezde koje slave svoje obline poput Kim Kardašijan, Niki Minaž, Koko, Bijonse...

Nova studija je sprovedena na 16 hiljada žena s većim zadnjicama, te se pokazalo da one imaju manji holesterol i veći nivo Omega 3 masnih kiselina koje su dobre za zdravlje, imaju viši nivo hormona koji zadržava energiju i sprečava glad.

 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u