Zanimljivo

NEOBIČNA SUDBINA RUŽICE SOKIĆ Bila je prva dama koja je opsovala na sceni, a nije želela decu iz jednog TUŽNOG razloga

Objavljeno: 25.07.2017 | 16:43Izvor: Puls

Njeno detinjstvo je bilo satkano od bola, a ni život je kasnije nije mazio.

Glumica je više puta isticala da je ovaj period detinjstva za nju bio tragičan, i da agonijama kroz koje je njena porodica prolazila tih godina nije bilo kraja.

- U trosoban stan ubacili su nam porodicu nekog frizera jer je to bila ruska formula stanovanja - ispričala je Ružica u intervjuu za Story 2006. godine.

Ružica Sokić
Foto: Pulsonline / RAS SrbijaRužica Sokić

Ona je isticala da su ti ljudi sa kojima su živeli maltretirali njenu porodicu.

- Naročito su maltretirali mog oca koji je zbog verbalnog delikta bio prokažen i zatvaran. Čak su i mene saslušavali, ali nisam dozvolila da mržnja nikne u mom biću. Nikoga ne mrzim, pa ni te ljude koji su mi uništili život - istakla je glumica jednom prilikom.

Bila je prva u svojoj generaciji glumaca koja je opsovala na sceni, a nije se suzdržavala ni da se usprotivi kada je smatrala da je to potrebno, naročito kada su joj oduzeli ulogu u najskupljem jugoslovenskom ratnom filmu "Sutjeska" u kome je trebalo da igra pored Ričarda Bartona.

Ružica je bila u srećnom braku sa Miroslavom Lukićem, ali je donela odluku da ne želi da ima decu i to iz želje da bude slobodna jer je odrasla u veoma teškim uslovima.

Ova glumačka veličina preminula je 19. decembra 2013. godine, na odeljenju neurohirurgije Kliničkog centra Srbije.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u