Zanimljivo

LJUBAV JE I KADA MAMA VOLI TATU, A ON JE TUČE: Poruka ovog srpskog deteta slomiće vam srce

Objavljeno: 28.06.2015 | 11:43Izvor: Telegraf.rs

Reči ovog dečaka pokrenule su jednu veliku i lepu akciju koja će pomoći mnogoj deci. Pozivamo vas da i vi pomognete

“Ljubav je i kada mama voli tatu, a on je tuče“. Ova jednostavna i tragična poruka dečaka napisana crvenim slovima na žutom srcu, kroz koju on pokazuje kako poima ljubav, pokrenula je jednu veliku i divnu akciju.

Sve je počelo sa jednom od mnogih akcija Crvenog krsta Beograda, u kojoj su deca iz socijalno ugroženih porodica pisalaporuke, nakon sedmodnevnog oporavka na koji ih je poslaoCrveni krst. Među njima su i one toliko snažne i potresne da čine da vam srce stane a oči zasuze kada ih pročitate.

Najpotresnija poruka, o ljubavi mame i tate koji je tuče, bila je povod da Crveni krst Beograda organizuje novu izložbu dečjih crteža, pod nazivom “Pokažimo im šta znači ljubav!“, a s ciljem prikupljanja novca za letnji odmor (oporavak) ove dece koja dolaze iz socijalno ugroženih porodica.

Radovi su izloženi u njihovim prostorijama u Siminoj ulici u Beogradu, gde se mogu i kupiti. Kao što ljubav nema cenu, tako ni cena ovih malih umetničkih dela nije fiksna, pa svako može da da koliko ima. Apelujemo na čitaoce Telegrafa da odu do Simine ulice i pomognu ovoj divnoj deci koliko mogu. 

Foto: Promo/Crveni krst

Foto: Promo/Crveni krst

Sekretarka Crvenog krsta Beograd Ivana Marisavljević Dašić ističe da nasilje u porodici ne potiče samo iz socijalno ugroženih porodica, već se vezuje i za druge društvene staleže.

– Dete koje je pokazalo ogromnu hrabrost i napisalo ovu potresnu poruku, samo je jedno od mnogih i ono treba da pošalje apel društvu da pomogne. Kao što sama akcija kaže, hajde da pokažemo šta znači ljubav, jer ovo ljubav sigurno nije.

Treba edukovati decu da prepoznaju nasilje, kako fizičko tako i verbalno, da prepoznaju ponašanje kod ljudi koje nije prirodno i da to prijave institucijama ili učiteljima – kaže ona.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u