Zanimljivo

Kusturica: Vladimir Putin, ime koje znači prijateljstvo

Objavljeno: 27.10.2016 | 16:56Izvor: Blic

Ova nagrada je za mene znak velikog Putinovog prijateljstva, izjavio je danas Emir Kusturica povodom Ordena družbe za učvršćivanje prijateljstva ruskog i srpskog naroda, koji mu je dodelio predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin.

- To je čast koja se vezuje za kulturnu tradiciju te zemlje, činjenicu da su Rusi odbranili svet od fašizma, a i za Putinovo ime koje je za mene znači prijateljstvo - saopštio je srpski reditelj.

Orden će Kusturici zvanično biti dodeljen 4. novembra u Kremlju.

Priznanje koje je ustanovljeno 1994. Emir Kusturica je zaslužio „za izuzetan doprinos učvršćivanju prijateljstva između naroda, za popularizaciju ruskog jezika i kulture u inostranstvu“.

Predsednik Rusije Vladimir Putin nagradio je režisera Emira Kusturicu Ordenom za prijateljstvo, saopšteno je danas na sajtu ruskog Službenog glasnika. "Za značajan doprinos u jačanju prijateljstva i saradnje među narodima, očuvanje i popularizaciju ruskog jezika i kulture u inostranstvu nagrađuje se Emir Kusturica, direktor DOO Rasta internešenel (Rasta International) , državljanin Srbije", navodi se na sajtu.

Putin je tim ukazom istim ordenom nagradio i Amerikanku Sjuzan Elizabet Lerman i direktora Kineskog državnog teatra Čen Pina.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u