Zanimljivo

Klipove ovih "jutjubera" iz Novog Sada gledaju MILIONI LJUDI

Objavljeno: 01.10.2014 | 19:55Izvor: Blic

Milan Inić najpopularniji je "jutjuber" u Srbiji čije je video-radove na internetu do sada pogledalo više od devet miliona ljudi.

Iza imena Jutjub kanala ovog Novosađanina „Jaserštajn“ krije se stotinak zanimljivih klipova i skečeva. Pre deset dana u Studentskom parku u Beogradu okupilo se više od 1.500 dece i roditelja da bi videli Milana Inića, budućeg montažera i brucoša Akademije umetnosti.

- Pre pet godina počeo sam sa drugarima da snimam skečeve i parodije. Krenuli smo iz zabave gledajući slične američke klipove, no prethodih godinu dana popularnost kanala je neverovatno porasla. Većinom me gledaju osnovnoškolci, pa mi je i odgovornost šta ću da snimim velika - rekao je Inić, koji je na druženju u Beogradu ostao iznenađen kada su došli da ga upoznaju i pevači Ivan Gavrilović i Nenad Knežević Knez. Inić i njegovi drugovi iz Karlovačke gimnazije Igor Dodić, Petar Pejović, Svetozar Gardinovački i Marek Stupavski pioniri su domaćeg video-bloga. Kao najbolje video-blogere Srbije naš sagovornik ističe Aleksandra Leštanića sa „Srpskim tutorijalima“ i Nikolu Jovanovića, poznatog po savetima za vežbanje.

- Treba vremena da se uradi dobar skeč, ali svake nedelje nešto objavim. Imam veliku odgovornost pošto to većinom gledaju deca, pa se trudim da bude uvek nešto edukativno. Gomila ideja mi se vrzma u glavi, ali nisu sve primerene klincima, pa ih onda i ne snimim - nastavlja Inić. Tako njegovi serijali „Stvari koje niko ne izgovara“, „Pet stvari koje mrzim kod..“, ili „Zbog sira“ zamena su za nekadašnje zabavne programe na televiziji, a naš autor najavljuje i novi serijal „Kako biti dobar drug“.

Zlatomir Gajić, asistent na odseku medijskih studija Filozofskog fakulteta, kaže da novi mediji, kao što je video-blog rastu nepojmljivom brzinom, ali da treba biti oprezan.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u