Zanimljivo

(FOTO) PIPI DUGA ČARAPA: Pogledajte kako sada izgleda!

Objavljeno: 09.02.2016 | 23:03Izvor: medio.rs

Ona je devojčica sa narandžastim upletenim kikicama i pegama na licu. Ona je ono što smo svi želeli da budemo kad smo bili mali...

Pipi Duga Čarapa, kreacija je švedske književnice Astrid Lindgren. Pipi ima magične moći, dvoje najboljih prijatelja Tomija  i Aniku, majmunče (gospodin Nilson), konja i želju da nikad ne odraste. Ona  ima “talenat” da se uvali u nevolju i volju da ismeva odrasle svakom mogućom prilikom.

facebook.com/crtani

Svi smo je kao deca voleli i svi smo odrasli čitajući priče i gledajući filmove i crtaće o ovoj neobičnoj devojčici.

facebook.com/crtani

Postoje brojne filmske adaptacije knjiga o Pipi ali najpoznatija od svih je švedska TV serija "Pipi Duga Čarapa" snimljena davne 1969. godine, u kojoj ulogu Pipi sjajno tumačila, tada desetogodišnja Inger Nilson. Serija je stekla veliku popularnost u Švedskoj, ali i širom sveta, pa je do danas reprizirana mnogo puta. U Jugoslaviji je emitovana sredinom 70-ih i bila je izuzetno gledana. Deca su je prosto obožavala! 

facebook.com/crtani

Najpoznatija filmska Pipi, Inger Nilson nikada nije uspela da se reši titule dečije zvezde zbog čega je napustila filmsku karijeru i započela školovanje za medicinskog tehničara. Danas ima 56 godina, živi u Stokholmu gde radi u jednoj lekarskoj ordinaciji.  

facebook.com/crtani

I dalje ima prepoznatljiv osmeh!

Kaže da je i čak i danas redovno prepoznaju na ulici iako je od snimanja serije prošlo punih 46 godina!

Informer.rs


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u