Zanimljivo

EKSKLUZIVNE FOTKE! INFORMER U VILI U AJA NAPI: Cecina kuća na Kipru RATNO SKLONIŠTE!

Objavljeno: 09.02.2016 | 17:01Izvor: medio.rs

Svetlana Ražnatović morala da ustupi kuću državi kao bunker u slučaju vanrednog stanja. Ceca ne dobija nikakvu novčanu nadoknadu, ali država plaća sve račune u toku invazije ili nepogode. Svaka kuća koja služi kao bunker mora imati podzemne prostorije određenih dimenzija i cisternu vode

Velelepna vila Svetlane Ražnatović na Kipru služi kao sklonište u slučaju rata, ekskluzivno je saznao Informer tokom obilaska Cecine kuće u Aja Napi.

Pevačica je morala da sklopi ugovor s vladom te države kojim se obavezuje da će im ustupiti kuću kao bunker tokom vanrednog stanja. Kipar ima malo državnih skloništa, pa su odlučili da pojedine privatne kuće služe u te svrhe ako bude bilo rata i prirodnih nepogoda.

Jedna meštanka Aja Nape nam je ispričala kako je baš Cecinu vilu vlada odabrala za bunker:

- Oni biraju kuće koje imaju podzemne prostorije, odnosno podrume. Postoje neki standardni, tačnije minimalne dimenzije koje svako sklonište mora da ima. Neophodno je i da budu opremljeni cisternom vode da bi bili državni bunker - kaže za Informer prolaznica koju smo zatekli kako se šeta pored pevačicine vile.

Informer
Civilni defanzivni bunker Svako sklonište vidno obeleženo

Kuća pusta
Ceca na Kipru boravi uglavnom leti, a tokom godine je njena vila pusta. Mi nismo zatekli nikakve čuvare, domare niti druge ljude koji brinu o održavanju pevačicine kuće

Ona je odbila da se fotografiše i da nam kaže kako se zove, ali nam je otkrila još neke detalje o Cecinom skloništu:

- Kada bismo sutra, ne daj bože, bili bombardovani, svi stanovnici Aja Nape bi imali pravo da borave u kući vaše pevačice. Ona ne bi mogla da bira ko će ući unutra. Svaki takav bunker je jasno označen plavom tablom, tako da svi znamo gde možemo da se sklonimo u slučaju opasnosti -prenosi naša sagovornica.

Ona dodaje da srpska pevačica od tog ugovora ne zarađuje ni evra:

- Vlasnici kuća su u obavezi da svoje prostorije daju na raspolaganje ukoliko to od njih vlada traži. Ne dobijaju nikakvu novčanu nadoknadu, ali država plaća sve račune u toku invazije ili nepogode.

(Foto: Informer)

Informer.rs


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u