Zanimljivo

E, ovo je pravi muškarac: Ogi Radivojević je rekao šta ima o ženama - i bolje ga poslušajte!

Objavljeno: 26.11.2015 | 16:00Izvor: 24sata.rs

Povodom jučerašnjeg Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, slavni muzičar Ognjan Ogi Radivojević na svom profilu na Fejsbuku podelio je intervju koji je sa njim uradio Stefan Plavšić.

Kako treba da se ponaša pravi muškarac?

- "Pravi muškarac" je streotip koji se odnosi na muškarčinu koji, kad uđe u kuću, lupi šakom o sto, supruga mu opere noge, a on je preventivno ćušne. Grub je, neotesan i prema ženama se postavlja kao da je superiorno biće. Zadatak svih nas je da taj stereotip srušimo, da objasnimo da pravi muškarac štiti slabije i od drugih i od sebe, da je džentlmen koji poštuje žene, da ravnopravno učestvuje u odgajanju dece, kućnim poslovima.

Kako vidite danas poziciju žena u Srbiji?

- Teoretski su ravnopravne, praktično im je još teže nego nekada, jer, osim brige o deci i kući, većina je zaposlena. One koje su posvećene karijeri, trpe pritiske i od svojih nadređenih i od okoline, koja ih žigoše kao loše majke, promiskuitetne, nemoralne. Kojim god poslom da se bave, moraju da budu bar duplo bolje da bi bile u ravni s muškarcima. Nezaposlene žene su često u potpunoj zavisnosti od svojih muškaraca koji to zloupotrebljavaju kroz psihičko i fizičko maltretiranje.

Vaši motivi za podršku projekta "pravi muškarac"?

Prezirem nasilnike, one koji se iživljavaju nad ženama i decom vansudski bih poravnao tako da im to nikad više ne padne na pamet. Želim da se o ovakvim projektima što više govori, da utičemo na klince, buduće muškarce, da im objasnimo da muškost ne raste kad vređaš ili udariš ženu, već da je nasilnik definicija neostvarenog, bednog slabića.

Koliko je važno da se danas poznati uključe u borbu za ženska prava?

Važno je da se svi uključe, da komšija priskoči u pomoć kad čuje jauke iz susednog stana, da ne komentarišemo žene u životu i na internetu kao u striptiz baru, da uvažavamo koleginice na poslu, da svoje žene, sestre, majke, poštujemo i pazimo, da naučimo ćerke da ne postoji ljubav koja može da opravda udarac.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u