Zanimljivo

ĐURKOVIĆ NEZADOVOLJAN PRESUDOM: Cecu ću terati do Strazbura!

Objavljeno: 13.02.2016 | 20:56Izvor: medio.rs

Vojislav Đurković iz Bijeljine podneo je žalbu Apelacionom sudu u Beogradu na presudu Višeg suda, koji je početkom januara odbio njegovu tužbu protiv pevačice Svetlane Ražnatović kojom je tražio da mu vrati dug od 116.000 evra

Ogorčen presudom, on je najavio da će se žaliti Sudu za ljudska prava u Strazburu ukoliko njegova žalba bude odbijena!

- Iskreno se nadam da za to neće biti potrebe i da građani Srbije neće morati da otplaćuju dug jedne pevačice - poručuje Đurković.

Njegovi punomoćnici su u žalbi ukazali na niz "propusta" iz presude, prvenstveno na ignorisanje dva ključna svedoka koji su potvrdili da je taj novac Đurković pozajmio pokojnom prijatelju Željku Ražnatoviću Arkanu za potrebe njegove supruge.

Advokat Maja Mudrinić ističe za Informer da Viši sud nije dao nikakvo razložno objašnjenje za svoju odluku, zbog čega je ubeđena da će presuda ponovo biti osporena:

U obrazloženju presude se ne navodi zašto nije uzeta u obzir izjava svedokinje koja je bila u društvu Đurkovića prilikom primopredaje novca. Takođe je u potpunosti ignorisana izjava Pavla Stevovića, Arkanovog finansijskog direktora, koji je decidirano izjavio da taj dug nije vraćen - kaže Mudrinić.

Ovaj postupak se "razvlači" već 15 godina, iako je 2011. godine tada nadležni opštinski sud doneo presudu u korist Đurkovića i naložio da mu pevačica vrati traženi novac. Naknadno je i Prvi osnovni sud "prelomio" da radi naplate duga Ceca proda sprat kuće u Ulici Ljutice Bogdana.

Međutim, Vrhovni kasacioni sud je tu presudu poništio i naložio novo suđenje.

Krajem decembra Vojislav i Ražnatovićeva su se suočili u sudnici i tom prilikom razmenili teške reči i uvrede. Pevačica je optužila Đurkovića da je lažov i da nema nameru da mu vraća pare "koje joj nikad nije dao", dok joj je on odbrusio da je najveća prevarantkinja i "kalibrirani lopov". 

Informer.rs


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u