Zanimljivo

DIRLJIVO SEĆANJE ĆERKE TOME ZDRAVKOVIĆA: Tata se šalio i dok je bio na aparatima!

Objavljeno: 28.09.2016 | 22:53Izvor: medio.rs

Žaklina, koju je Toma Zdravković dobio u prvom braku sa suprugom Olgicom, ni posle 25 godina ne može da se pomiri sa činjenicom da joj je tata mrtav

Žaklina, ćerka Tome Zdravkovića iz prvog braka sa Olgicom, prisetila se svog poslednjeg susreta sa ocem. Naslednica čuvenog boema posetila ga je u bolnici u kojoj je on ležao priključen na aparate. Iako je od ovog događaja prošlo 25 godina, Žaklina o svemu govori sa knedlom u grlu.

Još živi u meni

Ja sam imala 28 godina kada je tata umro i odlično se sećam svega. Nekoliko meseci pre njegove smrti posetila sam ga u Beogradu. Bio je priključen na aparate. Videlo se da mu nije dobro, a ipak je pokušavao da se šali. Imao je sjaj u očima i mislio je pozitivno. Videla sam da veoma pati i da mu je teško - priča Tomina ćerka, koja je do poslednjeg trenutka verovala da će joj se tata oporaviti.

Bez obzira što prognoze nisu bile najbolje, čvrsto sam verovala u to da ću ga i sledeći put videti nasmejanog i boljeg zdravstvenog stanja, ali to se nije desilo - dodaje Žaklina.Najstariju Tominu naslednicu njegova smrt zatekla je u Amsterdamu.

- Ne mogu da opišem osećaj kad saznaš da ti je roditelj umro. Grozno je kad saznate da ste ostali bez roditelja, da ga više nikada nećete videti, dodirnuti, zagrliti. Tata i dalje živi u meni. Posebno mi fali kad sam emotivno loše. On je znao najbolje da me povrati, da me posavetuje, pokaže pravi put i posle mi sve bude lakše - kaže Žaklina.

Public/Žarko Radovančev

Ona se prisetila i izlazaka sa Tomom u Skadarliji.

- Bio je neki restoran, zaboravila sam mu naziv. Tu smo izašli u provod. To ne može da se opiše rečima. Nisam tada shvatala koliko je on veliki pevač. Znala sam da je poznat, ali nisam zalazila u njegovu popularnost jer je on za mene bio samo tata. Znam da su ga ljudi jako voleli i poštovali, a da je to i dan-danas tako - iskrena je Tomina ćerka.

Fali mi hrkanje

Bez obzira što joj je u početku smetalo, Žaklini danas nedostaje čak i Tomino hrkanje.

Tata je puno hrkao kad je spavao. Posle nekog vremena sam se navikla na to i počelo je da mi bude normalno. Čak mi i to sad fali. I dalje mi je teško kad pričam o njemu. Sve to doživljavam jako intimno. Pa mene jedino što vezuje za Beograd je tatin grob. Sve njegovo mi fali. Ovde dolazim prvenstveno zbog njega - ističe ova žena.

Priznaje da voli i oseća svaku Tominu pesmu, ali da je posebno vezana za dve koje i nisu toliko popularne.

- "Mali dečače moj" i "Odvukla mi dušu preko jezera" su mi omiljene tatine pesme. Mislim da njih volim za trunku više od ostalih. "Malog dečaka" obožavam jer imam sina od 14 godina, koji zna sve o deki i ponosan je na njega - dodaje Žaklina.

Bila sam beba kad su se tata i mama razveli

Toma Zdravković i njegova prva supruga Olgica rastali su se kad je Žaklina imala svega tri meseca. Majka je sa ćerkom prešla da živi u Pulu dok je pevač ostao u Srbiji.
- Tata me je posećivao u Puli. Tamo sam živela posle njihovog rastanka. Kad sam imala 18 godina, došla sam da živim kod njega. Tad smo počeli da se upoznajemo kako treba. Posle godinu dana života kod njega otišla sam da živim u inostranstvu. Poslednjih 30 godina živim u Amsterdamu.

INFORMER.RS


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u