Zanimljivo

DESET GODINA OD TOŠETOVE SMRTI: Devojka se udala i dobila sina! Menadžerka gaji lavandu

Objavljeno: 16.10.2017 | 18:00Izvor: Kurir

Vozač džipa u kom je poginuo pevač kaznu odslužio s nanogicom. Majka i otac ne žele da pričaju javno o sinu, sestra Dora izjavila da i dalje sanja dan kad će se on vratiti

Toše Proeski (26) poginuo je na današnji dan pre deset godina u saobraćajnoj nesreći na auto-putu u Hrvatskoj. Vest o smrti pevača kojeg je obožavala publika na prostoru cele bivše Jugoslavije izazvala je šok i nevericu.


S njim je u automobilu bila i menadžerka Ljiljana Petrović, koja je zadobila lakše povrede, a teže je povređen vozač Georgije Georgijevski, koji je zaspao za volanom i udario u kamion.


Porodica ćuti


Najverniji Tošetovi fanovi i dalje žale za njim, pa će mnogi danas posetiti njegov grob u Kruševu. Proteklih godina organizovan je i maraton dug 900 kilometara, od Nove Gradiške, gde je poginuo, pa do mesta gde je sahranjen. Učesnici su bili Tošetovi poštovaoci i prijatelji.


Proeski je uz državne počasti sahranjen 17. oktobra 2007. Posmrtni govor držao je tadašnji premijer Nikola Gruevski, a od kolega sa estrade bili su Toni Cetinski, Aki Rakimovski, Vlado Georgiev, Svetlana Ražnatović...

 

Kurir vam otkriva gde su danas njegovi najmiliji.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA


Tošetovi roditelji, majka Dominik i otac Nikola, i dalje ne žele da pričaju javno o sinu. Jedino je njegova sestra Dora u jednom od retkih intervjua rekla da se nikada neće pomiriti s njegovim odlaskom i da sanja dan kad će se on vratiti.


Tošetova devojka Andrijana Budimir nakon njegove smrti nije bila voljna da priča o svom odnosu s pevačem, ali je zato tužila sve one koji su tvrdili da su njih dvoje raskinuli pre nego što je poginuo. Među njima je bila i pevačeva menadžerka, koja je po presudi suda u Skoplju morala da plati 5.000 evra Andrijani jer je izjavila da je lagala da se čula telefonom s Tošetom dan pred njegovu smrt.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA


Preinačena presuda


Budimirova se 2013. udala i dobila je sina Maksima. S Tošetom je bila u vezi od 2001. do 2004, a tri godine kasnije, na njegov rođendan, obnovili su vezu.


Ljiljana Petrović, Tošetova menadžerka i jedina osoba koja je s njim bila 24 sata dnevno na svim putovanjima, nakon njegove smrti posvetila se uzgajanju francuske lavande.

- Posle te nesreće razmišljala sam čime drugo da se bavim što je mirnije i drugačije i što me neće vezivati za medije. Opredelila sam se za lekovito bilje, za lavandu - izjavila je Ljiljana, koja ima svoju plantažu u blizini Niša.


Petrovićeva tvrdi da se redovno čuje s Tošetovim roditeljima, ali da ne odlazi tako često u Makedoniju. Georgijevski, vozač džipa u kom je poginuo Toše, osuđen je 2009. na dve godine zatvora. U ponovljenom postupku presuda je preinačena, pa je Georgijevski kaznu odslužio s nanogicom, iako je sud utvrdio da je on odgovoran za udes.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA


Prijatelji Cetinski na društvenim mrežama objavio emotivno pismo

TOŠE, NE PRIHVATAM DA TE NEMA


Toni Cetinski i Toše Proeski bili su veliki prijatelji. Svake godine hrvatski pevač na dan pogibije svog druga napiše pismo na društvenim mrežama. Tako je bilo i ove godine.

- Dragi moj Toše, večno je pitanje zašto je tog jutra u zoru Gospodin odlučio da uzme tebe. Evo, deset je godina otkad te nema i fališ neizmerno. Velika je praznina ostala nakon tvog odlaska i niko je nikada ispuniti neće. Znaš zašto? Jer si ti bio i ostao pravi prijatelj. Zato, prijatelju, ne prihvatam ipak da te nema jer mi je valjda tako lakše - napisao je Toni, a potom je prijatelju posvetio stihove:

- Posadiću dve ruže, neka rastu, neka se druže! Jednoj ću dati ime svoje, drugoj ime tvoje! U znak prijateljstva među nama nek cvetaju godinama.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u