Zanimljivo

CIRKUS: Terali Vučića da proba vijagru!

Objavljeno: 21.10.2016 | 00:25Izvor: Kurir

Predsedniku Vlade domaćini iz sela Beloinje darovali jelek, vunene čarape, jagnjeću kožu, a poslanik SNS nutkao ga da pojede afrodizijak

Premijer Aleksandar Vučić sedmodnevni boravak Vlade Srbije u Nišuzavršio jer s hrpom poklona koje je dobio u svrljiškom selu Beloinje. 

Jelek na poklonJelek na poklon

Tako se u Beograd vratio s jagnjećom kožom, ali i jelekom sa izvezenim grbom Srbije, toplim vunenim čarapama... Ipak, utisak dana, osim obilaska škola, gde je ćaskao s klincima, jeste taj što mu je poslanik SNS Milija Miletić iscrpno pričao o takozvanoj svrljiškoj vijagri - jelu belmuš uz koje se tamo „prave deca“ - i terao ga da to proba!
- Da ovog čoveka nema, trebalo bi ga izmisliti - uz osmeh je prokomentarisao premijer.

Đaci tražili lopte i klupeĐaci tražili lopte i klupe

Vučić je obišao i poljoprivredno gazdinstvo Gorana Vasića iz sela Beloinje kod Svrljiga. Obilasku su prisustvovali i ministarka lokalne samouprave Ana Brnabić i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, ali i poslanik iz Svrljiga Milija Miletić. On mu je uručio belu izvezenu košulju i crni prsluk, na kojem je na leđima izvezen grb Srbije.

Skromna deca

- Košulja i prsluk su za vas, a to možete da nosite i u Briselu, nije sramota. A, evo, uz to imamo i vunene čarape za vas jer ste golem čovek - rekao je on, dok je predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović dodala: „Visok i golem.“

Miletić je sve vreme pričao premijeru o domaćem specijalitetu, koji se u svrljiškom kraju zove belmuš, i kako su pomoću tog jela pravili decu u Svrljigu, s obzirom na to da je u narodu poznato kao svrljiška vijagra.

Na bogatoj trpezi koju su spremile domaćice bio je i belmuš, pa je Miletić ponudio Vučića da proba.

Izvodio sedmerceIzvodio sedmerce

Premijer je juče obišao i osnovne škole „Ljubomir Živković - Ljupče Španac“ u Beloj Palanci i „Jovan Aranđelović“ u obližnjem selu Crvena Reka, gde se upoznao s tokom radova na njihovoj obnovi.

U razgovoru s nastavnicima i đacima raspitivao se šta je to što im nedostaje, a učenici su, bez ustručavanja, nabrojali da im fale klupe, stolice, lopte...

Igrao i basketIgrao i basket

Ne jede više papričice

Vučić im je obećao da će za nekoliko meseci sve to dobiti i da će im biti mnogo lakše.

Kad je premijer ušao u predškolsku prostoriju, mališani su crtali povrće, pa ih je Vučić pitao: „Šta je ovo?“ „Paradajz.“ „A šta je ovo?“ „Paprika.“ „A je l‘ ljuta?“ „Jeste.“
- E, ja više ne jedem ljutu papriku - rekao je Vučić.

Bockanje
RASIME, PRIZNAJ DA SI PLAKAO KAD JE TITO UMRO

Premijer Vučić prisustvovao je juče u Nišu otvaranju fabrike za izradu tekstilnih proizvoda „Aster tekstil“, koja je vodeća turska tekstilna kompanija. Na ulazu novootvorene fabrike u jednom ćošku ostali su predmeti iz Titovog vremena, kad je radio jedan od pogona „Ei Niš“. Vučić se tu zaustavio i dobacio ministru Rasimu Ljajiću:
- Rasime, priznaj da si plakao kad je Tito umro. Jedino su muslimani voleli više Tita od Srba. U vreme dok je Tito bio živ, sve je radilo, a videli ste kakva vas je ruina sačekala - rekao je Vučić obraćajući se prvo Ljajiću, pa potom i direktoru fabrike.

O Jeremiću i Tadiću
NEĆU DA SE IZVINIM BABA-GATARI

Premijer Vučić rekao je da nema razloga da se bilo kome izvinjava ni zbog toga što je za neke rekao da su baba-gatare, a ni zbog toga što je rekao da neće da obuče majice na kojima piše „Ja volim Tadića i Radulovića“.
- Neka se svaki od njih izvini građanima što su uglavnom sedeli kod kuće dok je narod ostajao bez posla - rekao je Vučić. On je kazao i da nije znao da je reč „gatara“ nepristojna reč“.

Vučić je povodom navoda o pojedinim opozicionim kandidatima za predsednika Srbije rekao ironično da im svima čestita.
- Čestitam im svima, svi su već postali predsednici, ostaje samo još da ih o tome obavesti RIK - dodao je Vučić.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u