Zanimljivo

Bora Đorđević je zbog jedne pesme napustio čak dva benda a onda ga je baš ona vinula u zvezde

Objavljeno: 30.07.2016 | 20:08Izvor: 24sata.rs

Teško je odrediti koji je to najveći hit Bore Đorđevića, ali sigurno ne bismo mnogo omanuli ako bismo rekli da je to famozna "Lutka sa naslovne strane". Iako ga ova numera jeste vinula u zvezde, upravo zbog nje je napustio ne jedan, već dva benda pre "Riblje čorbe",

Pesma, za koju je sam Bora napisao i tekst i muziku, označila je početak kraja njegove saradnje sa bendom "Suncokreti". Kako sam Bora kaže, ta grupa je okupljala sjajne muzičare poput Bilje Krstić, Snežane Jandrlić i Gorice Popović - ali se nisu uvek slagali oko svega. Konkretno, do najvećeg razdora sa Borom došlo je baš zbog "Lutke".

Tada mladi muzičar, Bora je na jednoj od proba rešio da predstavi svoju novu pesmu koja se ostalim članovima svidela zbog reči, ali im je zvuk bio "previše komercijalan". Bora se nije složio i napustio je "Suncokrete".

Nakon toga je zajedno sa Đorđem Balaševićem bio u bendu "Rani mraz", a malo ko zna da je "Lutka sa naslovne strane" i kod njih bila seme razdora. To nam otkriva jedan tekst u listu "Nada" iz 1978. godine.

Bora i ĐorđeBora i Đorđe, Foto: Nada/Yugopapir

Kako piše portal "Yugopapir" prema isečku iz ovog starog magazina, roker je tada video svoju pesmu kao novi singl Ranog mraza. Balašević se, izgleda,nije složio i ponovo je došlo do razdora. Bora i Đorđe su na druženju sa čitateljima magazina "Nada" odsvirali nekoliko već objavljenih pesama a onda je Bora rešio da predstavi i svoju novu numeru.

"Pored Đoletovog repertoara: "Snaša na salašu", "Računajte na nas", "Oprosti mi Katrin", "Život je more", gošće su čule i jednu od Borinih pesama sa socijalnom tematikom", navode novinari "Nade".

Nakon još jednog razlaza zbog "Lutke", Bora je nastavio karijeru u "Ribljoj čorbi" i odmah je objavio pesmu koja ne samo da je u to vreme zbog teksta bila prilično šokantna, već ga je i vinula u zvezde. I tako se Bori upornost na kraju i te kako isplatila.

Što se same lutke tiče, dugo se sprska javnost pitala ko bi mogla da bude ta žena, sve dok sam roker nije otkrio da se ne radi o jednoj ženi, već o više njih koje su u to vreme vodile slične živote.

"Radi se o više ličnosti spojenih u jednu i čije su životne priče slične. Reći ću samo toliko da je jedna od njih u Italiji snimala "soft - kor" filmove, dok se u zemlji predstavljala kao ozbiljna glumica; druga je gola svirala violinu na stolu za kojim je sedelo veselo društvo... Mnogo je takvih priča a mnoge su se i prepoznale", otkrio je Bora u svojoj autobiografiji.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u