Zanimljivo

Ana Ivanović je u četvrtoj godini donela prvu veliku odluku i svi su je slušali

Objavljeno: 24.07.2016 | 21:44Izvor: 24sata.rs

Ana je od malena znala šta hoće, ali i kako to da ostvari.

Ana Ivanović koja je 12. jula izgovorila sudbonosno "da" svom izabraniku Bastijanu Švajnštajgeru, uvek je važila za jednu od najlepših sportiskinja na svetu.

I ne samo što je od svog najranijeg detinjstva diktirala atmosferu i raspoloženje kompletnom okruženju već je tada počela da donosi i prve velike odluke.

- Kada sam imala četiri godine, rodio se moj brat, i tada sam odlučila da ne idem više u vrtić koji sam do tada obožavala. Život je dobio novu dimenziju i nisam nikako želela da propustim ono što se u kući dešavalo oko bebe. Mislim da moja prva sećanja upravo počinju od rođenja mog brata- rekla je za "Puls" ranije Ana Ivanović.

Samo godinu kasnije, Ana je imala još jednu ideju koju je odlučila da sprovede u delo.

- Dobro se sećam tog momenta. To je bilo nešto pre mog petog rođendana. Gledala sam Moniku Seleš na televiziji i za vreme pauze prikazivali su reklamu za školu tenisa za decu. Sećam se da me je to veoma privuklo, zapisala sam broj telefona i pitala roditelje da li bi me vodili na tenis. U početku oni su na to reagovali kao na tipični dečji zahtev za nešto novo i zabavno, ali pošto sam bila veoma uporna, jednog dana odveli su me na prvi čas. Momentalno sam se zaljubila u tenis- rekla je Ana.

I njeni roditelji bili su skeptični na samom početku i nisu verovali da bi se to moglo pretvoriti u nešto ozbiljno.

- U to vreme moji roditelji tenis nisu shvatali ozbiljno i uvek su naglašavali značaj škole, a tenis je bio samo moja zabava u slobodno vreme posle nastave. Ja sam, ipak, sanjala da postanem profesionalna teniserka, ali sam se trudila da budem realna. Tek kada sam napunila 11-12 godina, prvi put sam shvatila da mi se ukazuje šansa, jer sam dobila ponudu od jedne menadžerske kompanije za sponzorski ugovor. Svi smo porodično seli za sto, razgovarali i doneli odluku da prihvatimo ponudu. Uskoro posle toga moja majka prestala je da radi da bi putovala sa mnom. To je bila veoma važna odluka i zahvalna sam joj što mi je bila saputnik više od deset godina. Ne mogu da zamislim kako bih sve to prošla bez nje - rekla je Ana.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u