Politika

ZORANA NAPALA VOJVODU: U Šešeljevoj Srbiji sve bi žene bile glupače kojima je mesto u kuhinji!

Objavljeno: 06.03.2017 | 19:22Izvor: medio.rs

Član Predsedništva SNS Zorana Mihajlović saopštila je danas da je lider radikala Vojislav Šešelj još jednom je pokazao kakav bi bio položaj žena u Srbiji ukoliko bi, kojim slučajem, pobedio na izborima i da bi "u Šešeljevoj Srbiji ženama bilo zabranjeno da se bave poslom koji nema veze s kuhinjom"

- U Šešeljevoj Srbiji žene bi bile tretirane isključivo kao glupače i bilo bi im zabranjeno da se bave politikom ili bilo kojim drugim poslom koji nema veze s kuhinjom. Šešeljeva politika vidi žene isključivo kao kuvarice s keceljom koje čitav dan provode spremajući hranu svojim muževima - navodi u saopštenju Mihajlović.

Mihajlović napominje da nije slučajno što Šešelj upućuje salve uvreda ženama upravo pred Dan žena, 8. mart, dan kada su se hrabre žene izborile za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost.

Ona je istakla da baš zbog svih onih neustrašivih žena koje su se borile za svoja i naša prava, i mi, žene Srbije, danas treba da podignemo glas protiv svih koji ponižavaju i maltretiraju žene.

- Nećemo dopustiti ni Šešelju, ni bilo kome drugom, da žene u Srbiji vrati više od sto godina unazad kako bi morale ponovo da se bore za svoja osnovna prava - poručila je Mihajlović.

INFORMER.RS


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u