Politika

VUČIĆ SE PROVOZAO U VOJNOM HAMVIJU: Prva predsednička akcija posle polaganja zakletve (FOTO)

Objavljeno: 01.06.2017 | 13:21Izvor: Telegraf.rs

Posle vožnje Vučić je rekao da je zadovoljan kako se pokazalo američko vozilo i zamolio američkog ambasadora da pomognu u obnovi objekata kasarne u Pančevu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetu kasarni “Narodni heroj Stevica Jovanović” u Pančevu počeo je vožnjom u jednom od 19 Hamvija koje je Vojsci Srbije donirala SAD. Predsednika Srbije, ambasadora SAD Kajla Skota i savetnicu predsednika Suzanu Vasiljević Hamvijem je u krugu kasarne vodio jedan od pripadnika jedinice koja će koristiti ta vozila.

Posle vožnje Vučić je rekao da je zadovoljan kako se pokazalo američko vozilo i zamolio američkog ambasadora da pomognu u obnovi objekata kasarne u Pančevu.

Vučić je došao danas u Pančevo gde je prisustvovao primopredaji 19 vozila Hamvi (HMMWV) u kasarni “Narodni heroj Stevica Jovanović” u Pančevu, što je njegova prva zvanična javna aktivnost na toj funkciji.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Republike stigao je u kasarnu u pratnji ministra odbrane Zorana Ðorđevića, načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, a ceremoniji je prisustvovao i ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot.

Printskin: Tanjug

Printskin: Tanjug

Vojska Srbije dobila je 19 blindiranih motornih terenskih vozila “Hamvi”, namenjenih za izvršavanje zadataka u miru i u ratu.

Printskin: Tanjug

Printskin: Tanjug

Vozilo koriste i oružane snage SAD i NATO, može se koristiti za zaštitu vojnih i drugih važnijih objekata i ustanova, sprečavanje demonstrativnog ugrožavanja javnog reda i bezbednosti vojske i građana, borbu protiv diverzantskih, terorističkih i drugih oružanih grupa, kao i za evakuaciju osoba i tehničkih sredstava.

Printskin: Tanjug

Printskin: Tanjug

Četiri od 19 hamvija blindirano je tako da može da izdrže udar municije od 12,7 milimetara, a ostali municiju od 7.62 milimetara.

Printskin: Tanjug

Printskin: Tanjug

Inače, uključujući i ovu donaciju i prethodne donacije SAD, VS dobila je 40 “hamvi” vozila.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u