Politika

VUČIĆ: Prećutaću i šaku jada i to da sam sam sebi polomio naočare, jer Srbija hoće mir, a ne rat!

Objavljeno: 29.08.2016 | 15:05Izvor: medio.rs

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je posle sastanka sa predstavnicima diplomatskog kora u Palati Srbija da će Srbija gledati u budućnost i neće odgovarati na brojne provokacije iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine...

- Zbog građana želim da ukažem na nekoliko činjenica. Izrazio sam bojazan govoreći o situaciji u regionu. Istakao sam da je za nas stabilnost u regionu najvažnija. Naglasio sam da će naša politika biti politika uzdržavanja do maksimuma, neodgovaranja i neogovaranja. Mi ćemo ćutati... - rekao je Vučić.

Premijer je rekao da je za nama jedna od najtežih nedelja:

- Morao sam da prećutim seriju žestokih napada. Spreman sam da se suprotstavim svima, ali nisam odgovorio na najteže uvrede, kao što je "šaka jada". Prećutaću i danas, ne zato što se lično plašim... neću da uvredim bilo koga, ni hrvatsku državu, ni hrvatski narod. Neću da uvredim ni one koji kažu da sam sam sebe napao u Potočarima i da sam sam sebi tada polomio naočare...

Premijer jer rekao i da će uskoro posetiti Novi Pazar...

- Razgovaraći i sa Bošnjacima... Ne smeta mi kad viču Vučiću, pederu, ali mi smeta kad viču Ubi, zakolji da Srbin ne postoji, ali i kad drugi viču da Turčin ne postoji. Trpeću, prećutaću, jer ne sme nikome u Srbiji da fali dlaka s glave - istako je Vučić.

Vučić: Reagovaćemo odgovorno na zabranu referenduma

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da će vlast u Beogradu reagovati odgovorno i ozbiljno u slučaju da visoki predstavnik u BiH zatraži zabranu referenduma u Republici Srpskoj.

- Nema sumnje da ćemo želeti da čujemo stav svih srpskih predstavnika i da ću ih odmah pozvati u Beograd i zamoliti da se i s nama konsultuju ukoliko do takve odluke dođe", rekao je Vučić na konferenciji za novinare nakon sastanka sa ambasadorima stranih zemalja u Srbiji.

On je dodao da nije problem da se nađe sa Miloradom Dodikom i Mladenom Ivanićem i ostalim srpskim predstavnicima kako bi se videlo koja je najmanja šteta za srpski narod.

- Moramo da se konsultujemo i razgovramo da izvučemo najmanju štetu, odnosno najveću korist za naše građane i narod", rekao je Vučić, dodajući da bi to značilo hitan sastanak, celodnevni i noćni, ali da on ne bi da se meša u bilo šta pre takvih odluka.

Kod nas tema na izborima nisu bile komšije, kao što je to u Hrvatskoj, rekao je Vučić i naglasio da on nikada tako nešto neće raditi.

On je upozorio da su netačne procene da iza tih incidenata stoji izborna kampanja u Hravtskoj i Bosni i Hercegovini.

- To nema nikakve veze sa izborima, već sa kontinuiranom politikom koja se vodi protiv naše zemlje - rekao je Vučić i primetio da bi bilo još gore da imaju veze sa izborima, jer bi to govorilo loše o tim društvima.

- Ostavite Srbiju na miru, da se bavi svojim poslom. Za nas je budućnost važnija od prošlosti. Za nas je važan mir. Nećemo odgovarati na provokacije, ne zato što smo slabi, nego zato što gledamo u budućnost. Videćete šta smo sve uradili za hrvatsku manjinu u Srbiji - rekao je Vučić.

Premijer je dodao da je zahvalan svim diplomatama u Srbiji jer misli da poštuju našu zemlju i naše ponašanje u ovakvoj situaciji.

INFORMER.RS


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u