Politika

VUČIĆ: Dobili smo oko 56% glasova, a neki su se jedva ugurali u Skupštinu Srbije!

Objavljeno: 05.05.2016 | 10:48Izvor: medio.rs

Lider SNS Aleksandar Vučić saopštio je sinoć, posle ponavljanja izbora na 15 biračkih mesta, da je ta stranka osvojila više glasova nego na izborima 24. aprila - preko 56 procenata na osnovu glasova sa 13 biračkih mesta

Kako stvari stoje dobili smo 56 odsto glasova! Hoću da kažem veliko hvala građanima Srbije, jer su pokazali su da laži i pretnje ne mogu da pobede - rekao je Vučić.

- Rekli su da će da nas pobede, a ni na jednom mestu nas nisu pobedili. To dovoljno govori šta građani žele - poručio je Vučić.

- Toliko o krađi - rekao je Vučić novinarima u sedištu SNS.

On je naveo da je na primer na Paliluli SNS 24. aprila osvojila 39 odsto glasova, a danas - 52 odsto, na čemu je zahvalio građanima te beogradske opštine.

Vučić je rekao da je u Nišu na tri biračka mesta SNS oasvojila 65 , odnosno po 56 odsto na dva biračka mesta.

U Vranju na dva biračka mesta naprednjacima je pripalo 75,1 oddsto danas izašlih birača.

Vučić je rekao da su stranke opozicije, koje su se ujedinile, dobile "mizeran broj glasova", izuzimajući DS S- Dveri, čija je lista ovog puta prešla cenzus, dok su značajno manji broj glasova ovog puta dobili i SPS i radikali.

- Narod je pokazao da zna gde želi da bude Srbija i da zna kako je i zašto glasao. Hvala što su sve istrpeli i pokazali da ne može lažima i izmišljotinama da se pobedi čast i poštenje - rekao je.

On je podsetio da su njegovi politički protivnici "vikali da neće da idu na pet odsto, nego da idu da pobede":

- A nisu nas pobedili ni na jednom od ovih mesta -. rekao je Vučić.

- Socijalisti imaju između osam i devet odsto, a ostali imaju mizeran rezultat. Radikali takođe imaju znatno manje jer oni vuku snagu kada im je lider u žiži, a ovo im nije bilo bitno - rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da su "svi rušili izbornu tišinu" i da je to "glupo pravilo" o kome bi trebalo da se razgovara.

Govoreći o listi Dveri-DSS, Vučić je rekao:

- Neki su se jedva ugurali u Skupštinu, tačnije ugurali su ih u Skupštinu... Ujedinili su se da bi se to desilo, ali nemam problem s tim - istakao je Vučić.

Informer.rs


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u