Politika

VLADA IZ SENKE U SUKNJAMA: Sve o ženama srpskih političara! (FOTO)

Objavljeno: 30.08.2016 | 18:57Izvor: Telegraf.rs

Dragica Nikolić, Tamara Vučić, Sanja Dačić i ostale lepše polovine naših političara su sve žene od karijere, a pogledajte kako one izgledaju i čime se bave

Srbija ima Vladu iz senke i to ne bilo kakvu, već Vladu sastavljenu samo od žena. Tačno. Reč je o ženama političara, koje složićete se, umnogome doprinose, odlukama političara.

Znate, kako se kaže – “Iza svakog uspešnog muškarca stoji uspešna žena”. Do koje mere je to tako, nakon teksta koji sledi, procenite sami…

DRAGICA NIKOLIĆ

Prva dama odnosno žena predsednika je Dragica Nikolić. Rođena je u Kragujеvcu u skromnoj, patrijahalnoj porodici Ninković. Za predsednika Srbije Tomislava Nikolića udala se 1975. godinе u Trеbinju, sa kojim ima sinovе Radomira i Branislava. Od 1975. do 2003. godinе radila je u kragujеvačkoj “Zastavi”. Kada se 2005. godinе presеlila u Bеograd, gdе i danas živi i gde se posvetila humanitarnom radu.

Foto: Tanjug/Danilo Peternek

Foto: Tanjug/Danilo Peternek

TAMARA VUČIĆ

Supruga premijera Aleksandra Vučića je Tamara Vučić. U braku su od 2013. godine i svoj privatni život ljubimorno čuvaju od radoznalih očiju javnosti. Premijer iz prvog braka ima dvoje dece.

Lepša polovina predsednika Vlade je karijerni diplomata, zaposlena u Ministarstvu spoljnih poslova.

Foto: Profimedia/ATA Images Editorial

Foto: Profimedia/ATA Images Editorial

SANJA DAČIĆ

Lepša polovina Ivice Dačiča, ministar unutrašnjih poslova i lidera Socijalističke partije Srbije je Sanja. Njihova ljubav rodila se, upravo, u stranci. Kao predsednik mladih socijalista Dačić je često navraćao na Studentski trg gde je u centrali radila lepa Sanja, studentkinja italijanskog jezika i ćerka socijaliste Dragana Đakovića.

Tu se rodila ljubav koja traje do danas… Imaju ćerku Andreu i sina Luku.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

ANA STEFANOVIĆ

Ana Stefanović, devojačko Filipović, je ministarka policije, odnosno supruga ministra Nebojše Stefanovića. Oni su u braku od 2009, godine a imaju ćerku Ninu koja se rodila 2012. godine.

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

NATAŠA VULIN

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin ima suprugu Natašu koja ga uvek stavlja u drugi plan. Zaposlena je kao direktor marketinga u Color Press Group-i.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

ANA RUŽIĆ

Iz Parlamenta, između ostalog, “vladaju” supruga Branka Ružića – Ana. Ona je ćerka je Ljubiše Đurovića, koji je član glavnog odbora SPS-a od osnivanja i predsednik socijalista na Paliluli.

Kao i Dačićeva supruga, i Ana je bila veoma aktivna u stranci, ali je abdicirala od stranačke funkcije da bi on napredovao i sada je posvećena brizi o njihovo dvoje dece.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

JADRANKA ŠEŠELJ

Jadranka Šešelj je svog supruga, lidera radikala Vojislava Šešelja, upoznala na Sajmu knjiga. Znala je ko je on, ali je politika nije posebno zanimala. Već na sledećem viđenju je shvatila da je duhovit i šarmantan i da će zajedno  provesti ostatak života. Venčali su se 1992. godine, i u ovom braku, koji je izdržao mnoge nedaće, izrodili su tri sina, dok Vojislav ima iz prvog braka i sina Nikolu.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Foto: Tanjug/Srđan Ilić

A, evo gde su i šta rade žene bivših političara.

Jelena Jovanović je supruga lidera LDP-a Čedomira Jovanovića. Ovaj par se upoznao u centrali DS-a, gde je Jelena radila na administrativnim poslovima, još u kampanji za parlamentarne izbore 1996/1997 godine. Venčali su se 2003. godine.

Jelena je direktor sopstvene firme, a u braku sa Čedom ima četvoro dece.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Nataša je supruga Zorana Babića, koji se pominje kao budući direktor Preduzeća “Pošta Srbije”. Zbog svog stajlinga i promena u njima, Nataša je često na udaru komentara. Nataša je učiteljica i u braku sa Zoranom ima dve ćerke, Teodoru i Janu.

 

 

(Telegraf.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u