Politika

(UŽIVO): Hteli su moju glavu i ja im izlazim na crtu: Vučić prihvatio kandidaturu za predsednika Srbije (FOTO)

Objavljeno: 17.02.2017 | 19:16Izvor: Telegraf.rs

Lidera naprednjaka i premijer Aleksandar Vučić dočekan je gromoglasnim aplauzom

Više od 1.000 pristalica Srpske napredne stranke nalazi se ispred Sava centra, gde je oko 17.41 sat počela sednica Glavnog odbora SNS-a. Oni su se okupili kako bi premijeru Aleksandru Vučiću pružili podršku povodom kandidature na predstojećim predsedničkim izborima. Prema nekim informacijama, oni će pokušati da uđu na sednicu.

18:41 – Pre svega, hoću da se zahvalim svima na podršci, na aplauzima, na lepim rečima ali i na mnogo više o toga, na teškom i napornom radu i da vam kažem da sam ponosan na vas, jer smo u prethodnih četiri, pet godina uspeli zemlju koja je bila na ivici bankrotstva, da pokrenemo sa mrtve tačke, rekao je Vučić na početku obraćanja.

Govoreći o postignutim rezultatima, on je istakao da je ovo njegovo poslednje obraćanje kao predsednika Vlade Srbije.

18:40 – Na sednicu je stigao premijer Aleksandar Vučić koji je jednoglanso izbaran za kandidata stranke za predsednika na predstojećim izborima. Dočekan je glomoglasnim aplauzom od kog je grmeo Sava centar. 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

18:36 – U salu su počeli da ulaze i simpatizeri i članovi stranke SNS, koji su u toku sednice bili ispred sale. Inače, kako saznajemo od 680 članova 600 je prisutno.

18:34 – Svake sekunde se očekuje da na sednicu dođe i premijer Aleksandar Vučić.  Inače u sali u kojoj se sednica održava u prvim redocima sede ministri iz redova naprednjaka. Prisutan je i bivši ministar Nikola Selaković, predstavnici gradske vlasti u Beogradu iz redova naprednjaka, ali i sin Tomislava Nikolića. Sednicu prate 22 novinarske ekipe.

18:25 – Glavni odbor SNS kako javlja naš reporter usvojio je odluku Predsedništva te stranke da kandidat na izborima za predsednika bude premijer Aleksandar Vučić.

17:41 – Počela je Sednica Glavnog odbora SNS. Iz sale u kojoj se održava sednica iza zatvorenih vrata, povremeno se čuju gromoglasni aplauzi.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

17:35 - Članovi i simpatizeri SNS skandiraju: “Hoćemo Vučića!”

16:48 – Oko 1.000 pristalica čeka premijera

Pred naprednjacima je predlog Predsedništva stranke da Aleksandar Vučić bude kandidat ove stranke na predstojećim predsedničkim izborima.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Početak sednice okvirno je zakazan za 18:30 sati.

Ispred Sava centra nalaze se naši reporteri, zato budite uz Telegraf i pratite sva dešavanja uživo.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Kako Telegraf.rs saznaje, lider SNS i premijer Srbije Aleksandar Vučić neće prisustvovati početku sednice Glavnog odbora. Sednicom će predsedavati potpredsednik Glavnog odbora SNS Miloš Vučević i ona će biti zatvorena za javnost.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Očekuje se da će lider naprednjaka i premijer Srbije doći u Sava Centar po završetku sednice, kada će se obratiti Glavnom odboru stranke.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Podsećamo, Predsedništvo SNS je donelo jednoglasnu odluku da Vučić bude kandidat ove stranke na predsedničkim izborima, a u međuvremenu je svih 185 odbora stranke podržalo tu odluku Predsedništva.
(Telegraf.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u