Politika

TADIĆ BRANI HRVATE: To što Toma poredi Milanovića sa ustašama, je mnogo opasnije od šake jada!

Objavljeno: 30.08.2016 | 14:48Izvor: medio.rs

Bivši predsednik Srbije i lider opozicione SDS Boris Tadić izjavio je kako je iznenađen stavom Zorana Milanovića o Srbiji i Srbima, ali da je mnogo opasnije to što ga Tomislav Nikolić kao predsednik Srbije upoređuje sa ustašom...

Tadić u intervjuu za "Danas" kaže da je stav Zorana Milanovića "neprihvatljiv i uvredljiv nezavisno od toga što je iznet u okolnostima tajno snimanog razgovora", ali dodaje da lider SDP nije na državnoj funkciji u Hrvatskoj...

- Zato je mnogo opasnije to što Tomislav Nikolić kao predsednik Srbije upoređuje Milanovića sa ustašom, a poznato je da se Milanović uvek otvoreno suprotstavljao ustašluku u hrvatskoj državi - rekao je Tadić, kome je očigledno promaklo nedavno Milanovićevo priznanje da mu je deda bio ustaša.

Tadić se tu nije zaustavio, već je optužio Vladu Srbije da namerno pravi tenzije u regionu, da bi se posle pred međunarodnom zajednicom predstavljali kao oni koji rešavaju probleme.

- Ova vlada samo simulira politiku pomirenja. Nedelju dana razmenjuju uvrede, organizuju se TV emisije govora mržnje i huškanja, a onda nedelju dana upućuju mirotvorne poruke. Tu nema nikakve iskrenosti - istakao je Tadić.

Bivši predsednik Srbije dodaje da su ispadima iz Hrvatske u ogromnoj meri doprinele izjave ministara Aleksandra Vulina i Ivice Dačića, ali i premijera Aleksandra Vučića:

- Svima je jasno da niko od njih to ne bi smeo da kaže da nema njegovu (Vučićevu) dozvolu. Oni daju takve izjave kao ministri, tako da je to stav Vučićeve Vlade! Ova vlada namerno pravi tenzije u regionu - poručio je Tadić.

INFORMER.RS


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u