Politika

SRAMOTNA IZJAVA Čanak: Priznaću nezavisno Kosovo!

Objavljeno: 05.03.2017 | 17:06Izvor: medio.rs

Predsednički kandidat LSV Nenad Čanak izjavio je danas da je spreman da prizna nezavisnost Kosova, tvrdeći da je to faktičko stanje, da je Kosovo nezavisna država i da više nije u sastavu Srbije.

Čanak je naveo da su problemi sa kojima se Srbija suočava veliki i brojni i zahtevaju preuzimanje odgovornost i za odluke koje se moraju doneti, a da je jedna od takvih odluka priznati faktičku nezavisnost Kosova.

"U ime mira na Balkanu, evropske budućnosti Srbije i istorijskog pomirenja dva naroda, izražavam spremnost da takvu odluku podržim", rekao je Čanak, a navodi se u saopštenju.

Kako je dodao, iako predsednički kandidati i političari ističu da nikada neće priznati nezavisnost Kosova, interesi Srbije zahtevaju da se suočimo sa činjenicama.

"A činjenice su tvrde i neumoljive - Kosovo je priznato kao nezavisna država i više nije u sastavu Srbije. Priznati ovu činjenicu znači navući na sebe bes. Ignorisati je znači nastaviti sa politikom čeonog sudara sa stvarnošću", naveo je Čanak.

On je dodao da "za razliku od nekih kandidata" ne želi da učestvje u politici "koja mitovima daje prednost u odnosu na stvarnost i koja beži od činjenica ma koliko da su one neprijatne".

Autor: Tanjug,Foto: Dragana Udovičić



Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u