Politika

SPC: Ne smeta nam da GEJ bude premijer Srbije

Objavljeno: 16.05.2017 | 09:46Izvor: Telegraf.rs

Na početku majskog Sabora SPC je izdala saopštenje da je netačno da se ona protivi predlogu da ministarka Ana Brnabić bude izabrana za premijera, zato što je pripadnica gej populacije

Srpska pravoslavna crkva saopštila je danas da je netačno da se ona protivi predlogu da ministarka Ana Brnabić bude izabrana za premijera zato što je pripadnica gej populacije. Iz SPC navode da medijska kampanja tim povodom traje već nekoliko dana i da u njoj nisu pošteđeni ni patrijarh Irinej, ni premijer Aleksandar Vučić.

Potom se, kako se navodi, na virtuelnu scenu guraju SNS i izmišljena „grupa konzervativnih episkopa“ koja, tobož, pokušava da spreči da ministarka Barnabić, zato što je gej, bude predložena za premijera.

– Srpska Pravoslavna Crkva, njen Patrijarh ili bilo koja druga zvanična ustanova ili ličnost, ne meša se u izbor državnih zvaničnika – navodi se u saopštenju SPC.

Dodaje se da se Srpska Pravoslavna Crkva ne bavi privatnim životom državnih zvaničnika, te konstatauje da je neodgovorno iznositi sablažnjive detalje ili nečija lična iskušenja u medije i tako ljude izlagati potencijalnoj opasnosti.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u