Politika

SKANDAL: Ambasador Kine pobesneo i izleteo iz zgrade Vlade!

Objavljeno: 17.12.2014 | 11:27Izvor: Kurir

Tražili smo odlaganje potpisivanja ugovora o zajmu za „Kostolac B“. Ambasador je poludeo od besa i izleteo, pisao direktor EPS Đokoviću.

BEOGRAD - Kinezi su juče poludeli kad su čuli da Vlada Srbije traži odlaganje potpisivanja ugovora o zajmu za termoelektranu „Kostolac B“, što treba da se ozvaniči tokom samita Kine i 16 država centralne i istočne Evrope, koji je juče počeo u Beogradu.

Li Mančang, kineski ambasador, besan je izleteo iz Vlade kad je saznao da bi zvanični Beograd da menja dogovoreno. Kurir je otkrio ovaj diplomatski skandal kad je uhvatio SMS prepisku između direktora „Elektroprivrede Srbije“ Aleksandra Obradovića i Gorana Đokovića, strica tenisera Novaka Đokovića. 

Obradovića smo uslikali na ekonomsko-trgovinskom forumu u Sava centru.

- Gde si? Krenulo ludilo - napisao je Obradović Đokoviću.

- J... ga, ne dođe sinoć - prekoreo je Đoković Obradovića, zamerajući mu što je iskulirao delegaciju Kine.

- Ti ne shvataš šta ti pričam... Sad smo Antić (ministar energetike, prim. aut.) i ja obavestili kineskog ambasadora da tražimo odlaganje potpisa ugovora o zajmu za „Kostolac B“. Ambasador je poludeo od besa i izleteo iz kancelarije Vlade Srbije... Ja sam sad na crnoj listi Kineza i neka me sad... - odgovorio je Obradović.

Goran Đoković biće jedan od direktora buduće kineske kompanije za izgradnju infrastrukture u jugoistočnoj Evropi sa sedištem u Beogradu.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u