Politika

ŠEŠELJ: BOŠKO, USTAŠO! Lider Srpske radikalne stranke besan na šefa Dveri!

Objavljeno: 20.12.2016 | 09:31Izvor: medio.rs

Boško Obradović zaslužuje da bude javno žigosan zato što je u Skupštinu Srbije kao gosta doveo hrvatskog poslanika Iva Pernara, a taj je u subotu učestvovao na ustaškom skupu u Zagrebu, kaže Šešelj

Lider SRS Vojislav Šešelj poručuje da šef Dveri Boško Obradović zaslužuje da bude javno žigosan zato što je u Skupštinu Srbije kao gosta doveo hrvatskog poslanika Ivana Pernara, istog onog koji je u subotu u centru Zagreba učestvovao na ustaškom skupu!

Ivan Pernar je proteklog vikenda fotografisan kako se nasmejan šeta sa ustašama koji su nosili transparente "Za dom spremni", pozivali na ubijanje Srba i proterivanje lidera Srpskog nacionalnog vijeća Milorada Pupovca!

Taj Pernar je pre tačno mesec dana na poziv lidera Dveri Boška Obradovića bio gost srpskog parlamenta. Obradović ga je tada čak predstavio kao svog političkog saveznika!?!

Protivnici demokratije

Sve ovo je jako razljutilo Šešelja, koji cinično kaže da se čudi što Boško Obradović u subotu nije otišao na ustaški skup u Zagreb. Prema Šešeljevim rečima, Obradovića i Pernara nije spojilo protivljenje EU, kao što su sami tvrdili, već "totalitarna klerofašistička ideologija i protivljenje parlamentarnoj demokratiji".

Kad je Obradović u novembru mogao da voda Pernara po Skupštini Srbije i predstavlja ga kao "velikog srpskog prijatelja", mogao je i da mu uzvrati posetu na tom ustaškom skupu. Pernar je veći ustaša od sadašnjeg hrvatskog režima, a Dveri su iznikle iz "ljotićevaca", pa su im pogledi na svet slični! U svakom slučaju, Obradovića zbog ovoga treba javno žigosati! Nisam za hapšenje ljotićevaca, iako nastavljaju Musolinijevu politiku, ali jesam za oštru kritiku i javno žigosanje! - podvlači Šešelj i naglašava da je Obradović odgovoran jer je sam birao društvo.

Meni je spočitavao da sam se u Hagu sprijateljio sa Antom Gotovinom, što nije istina. Družio sam se sa nekim Hrvatima, ali ne i sa Gotovinom, jer on nije želeo da priča o politici, ratu i istoriji. Sa njim se moglo pričati samo o Španiji, sportu i slikarstvu. Međutim, ja sam u Hagu bio prinudno, u pritvoru, i nisam mogao da biram društvo, a Obradovića niko nije tukao po ušima da Pernara dovede u Beograd i još ga šeta po Skupštini! - naglašava Šešelj.

Boško Obradović, na drugoj strani, juče je iznenada zanemeo, dok njegov politički saveznik Ivan Pernar, uprkos objavljenim fotografijama, tvrdi da je "slučajno naleteo na povorku ustaša u centru Zagreba i kratko prošetao s njima" (?!?).

Dok smo se mimoilazili, neki od njih počeli su da viču: "Hajde s nama" i povukli me u kolonu. Možda sam šest metara koračao da čujem šta ti ljudi misle. Volim ljude i volim sa svima da popričam. Razmena mišljenja ne znači podršku za politiku koju promovišu. Da me zovu iz Ambasade SAD, i tamo bih otišao da čujem kako misle... - pokušao je da objasni Pernar za portal Index.hr.

Lažov i politikant

Komentarišući ovu neviđenu bruku, potpredsednik Skupštine i funkcioner SNS Igor Bečić ističe da je pravi skandal to što je Obradović u parlament doveo čoveka koji po Zagrebu viče "Za dom spremni".

Ovo je još jedan dokaz da Obradović nije nikakav patriota, kako se lažno predstavlja, već još jedan u nizu lažova i bednih politikanata koji su silom ušli u Skupštinu - zaključuje Bečić.

Ko je Ivan Pernar

* 1985. rođen u Zagrebu
* hrvatski poslanik u Saboru
* osnivač levičarske stranke Živi zid, koja promoviše antiglobalistički stav i evroskepticizam
* autor knjiga "Kako je nastao novac" i "Mehanika novca" u kojima objašnjava ekonomske krize
* praunuk hrvatskog političara i poslanika HSS Ivana Pernara, koji je 1928. ranjen prilikom atentata u Narodnoj skupštini Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca

INFORMER.RS

Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u