Politika

SERONJA BR.1: Dačić puko 3,5 miliona za toalet-papir i ubruse!

Objavljeno: 12.05.2017 | 14:08Izvor: Kurir

Lakše se briše: Ministarstvo spoljnih poslova naručilo 160 rolni troslojnog, odlično upijajućeg WC papira za odabrane i 1.400 rolni dvoslojnog, dobro upijajućeg za ostale u ovom resoru

Nije tajna da se u ministarstvima drugačije ophode prema budžama nego prema običnim smrtnicima, ali je Ivica Dačić u Ministarstvu spoljnih poslova otišao korak dalje - za one na položaju nabavlja čak i bolji toalet-papir.

Ministarstvo spoljnih poslova zaključilo je ugovor o kupovini papirne galanterije za održavanje higijene, i to mali broj kvalitetnijih troslojnih rolni, očito za odabrane, i daleko veći broj rolni običnog, standardnog papira - za ostale.
Odalović potpisao
Mislite da je ovo šala? Nije!Naime, u ugovoru koji je potpisao Veljko Odalović, državni sekretar u ministarstvu, a koji je zaključen krajem marta sa firmom „Hajdžin sistems“, navodi se da ministarstvo uzima 15.000 ubrusa za ruke i toalet-papira - dvoslojnog, bele boje, bez mirisa, blago reljefnog, duža strana presavijenog ubrusa a-24,8-25 centimetara. Tu je i toaletni papir takođe troslojni i dvoslojni.
- Papir je troslojni, bele boje, bez mirisa, blago reljefni, odlično upijajući, razgradiv u vodi. Dimenzije rolne - dužina 29-30 centimetara (250 listića), prečnik rolne 11,8-12 centimetara, unutrašnji prečnik hilzne 4-4,2 centimetra, širina rolne 9,5-9,8 centimetara. Ukupno 160 komada - navodi se u specifikaciji ugovora u kojem se dalje nastavlja:
U sitna crevca
- Rolna dvoslojna, bele boje, bez mirisa. Dobra moć upijanja, razgradiv u vodi. Dimenzije rolne - prečnik rolne 26 centimetara, unutrašnji prečnik hilzne 5,8-7,8 centimetara, širina rolne 9,5-9,8 centimetara. Ukupno 1.400 komada.Vrednost jednogodišnjeg ugovora je 3.437.400 dinara, bez PDV.

Ivica Dačić odgovara

Skuplje rolne su za goste
Ivica Dačić u razgovoru za Kurir kaže da „to“ (javne nabavke, prim. aut.) radi generalni sekretar MSP Veljko Odalović, ali da je tražio da vidi o čemu je reč:- Tačno je da je predviđeno 160 rolni troslojnog toalet-papira, koji se koristi samo za reprezentativne potrebe, kad je reč o posetama stranih delegacija ili diplomata akreditovanih kod nas. To sve košta 7.440 dinara.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u