Politika

RAZREŠENJE GAŠIĆA: Poslanici SNS, SPS i JS napustili sednicu zbog tvita Šutanovca!

Objavljeno: 05.02.2016 | 15:56Izvor: Kurir

BEOGRAD - Poslanici Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i njihovi koalicioni partneri napustili su danas popodne, oko 16.30, sednicu Narodne skupštine na kojoj se raspravlja o razrešenju ministra odbrane Bratsilava Gašića, zbog uvrede poslanika Demokratske stranke Dragana Šutanovca upućene predsednici parlamenta Maji Gojković na društvenoj mreži tviter.

Šutanovac je na tviteru napisao "Vučić o pristojnosti, Maja o poštenju, Marjan o kulturi... #realitySkupstina". Dok su poslanici izlazili iz sale, premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da mu je žao što nema izvinjenja od Šutanovca i da bi rado izašao sa svojim prijateljima, ali da, kao predlagač, mora da ostane.

On je dodao da se nada da su građani sve videli i da su shvatili za kakvu Srbiju se ko bori. Kako je ranije novinarima rekla poslanica SNS Marija Obradović, nedopostivo je da se predsednica parlamenta vređa na takav način i to u danu kada se raspravlja o odgovornosti ministra Gašića zbog javno izgovorne reči i uvrede na račun novinarke.

Obradović, iza koje su stajale sve poslanice SNS, rekla je i da će poslanici te stranke glasati za razrešenje Gašića. Ona je zatražila najoštriju osudu javnosti, navodeći da Gojković nije zaslužila takav odnos.

"Šutanovac je gurnuo prst u oko današnjoj raspravi i na najniži način se izjacnio o Gojković", rekla je Obradović. Ssef poslanika SNS Zoran Babić je u skupštinskoj sali ukazao na sporni tvit Šutanovca, navodeći da je skandalozno to što je Skupštinu uporedio sa rijaliti programima.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u