Politika

RAZREDNA MINISTRA ODBRANE: Bata Gašić je kod mene završio dva razreda, a za posle ne znam!

Objavljeno: 25.02.2015 | 09:59Izvor: Kurir

Profesorka kruševačke gimnazije kaže da je ponosna na svog bivšeg učenika iako nije bio „neki ekstra đak“

BEOGRAD - Misterija školovanja ministra odbrane Bratislava Gašića bar je delimično rešena. Gašić je, nedvosmisleno smo utvrdili, zaista pohađao gimnaziju, ali nije sigurno da je tu i maturirao!

Zasad je sigurno da je ministar vojni završio prva dva razreda gimazije, što je potvrdila u razgovoru za Kurir Ljiljana Gajić, profesorka socijologije i njegov nekadašnji razredni starešina.

- Kod mene je završio prve dve godine. Nije bio neki ekstra đak, bio je prosečan. A naredne dve godine, koliko je meni poznato, išao je u građevinsku, koja se nalazila u istoj zgradi. E sada, da li je i šta je od toga završio, ne znam. Ali da vam kažem, ponosna sam na njega jer je uspeo u životu. Samo neka tako nastavi, pa se nadam da će na kraju i da doktorira - priča nam profesorka. Dodaje i da „ne kritikuje novinare, jer imaju pravo da istražuju“.

Ima muljanja

- Evo, meni se skoro desilo da je jedan učenik upisao privatni fakultet, a nije imao završenu srednju školu. Znam to jer sam mu bila razredna - kaže Gajićeva.

S obzirom na to da je srednje obrazovanje ministra Gašića i dalje misterija, probali smo da dobijemo objašnjenje na Ekonomskom fakultetu u Nišu, na kojem je diplomirao 2003, a prošle godine prijavio i završni master rad, pošto bi ta visokoškolska ustanova morala da ima srednjoškolsku diplomu ministra odbrane. 

Međutim, odgovore do zaključenja ovog broja nismo dobili.

Nema ga na spisku

Podsetimo, na spisku svih maturanata još od pretprošlog veka istaknuti su svi poznati gimanzijalci, među kojima su bivši ministar kulture Nebojša Bradić, glumac Vojin Ćetković, pokojni slavni glumac Miodrag Petrović Čkalja, ali nigde nema imena Bratislava Gašića.

Lažno predstavljanje?
LEPŠE ZVUČI „GIMNAZIJALAC“

Ministar Gašić je, podsetimo, rekao za Kurir da je maturirao 1985/86. godine.

- Završio sam usmereno obrazovanje „Bosa Cvetić“ u Kruševcu (u to vreme današnja gimnazija se zvala Školski centar „Bosa Cvetić“), smer visokogradnja. To je bilo 1985/86. godine - rekao je tada Gašić.Zanimljivo je, ipak, što ministar nije tako naveo u zvaničnoj biografiji, već je napisao da je završio gimnaziju.

Ko u rudniku
DIREKTORKA GIMNAZIJE JOŠ TRAŽI DIPLOMU

Direktorka kruševačke gimnazije Biljana Dačić, iako je obećala da će „kopati po papirima“ i probati da pronađe diplomu ili matičnu knjigu u kojoj je zavedeno da li je Gašić u toj školi maturirao, to nije učinila do zaključenja ovog broja. Podsetimo, ona nije mogla da kaže da li je ministar odbrane završio tu školu, jer je na njenom čelu „tek dve godine“.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u