Politika

PUTIN VOJSKOM BRANI KOSOVO! Špijuni NATO alijanse upozorili Šiptare, Rusija Srbiji odmah šalje oružje i svu potrebnu pomoć!

Objavljeno: 08.02.2017 | 09:54Izvor: medio.rs

Obaveštajci NATO pakta došli do saznanja da predsednik Rusije Vladimir Vladimirovič Putin ima plan da Beogradu pošalje vojnotehničku pomoć u slučaju da Albanci krenu da zauzmu sever pokrajine... Moskva bi, tvrde, istog časa poslala više od 1.000 specijalaca, 200 vojnih instruktora, kao i avione s pilotima i naoružanje

Ruski predsednik Vladimir Vladimirovič Putin ima plan da Srbiji pošalje značajnu vojnotehničku pomoć u slučaju da albanski ekstremisti krenu u osvajanje severa Kosova!

To tvrde obaveštajci NATO pakta, koji su navodno saznali za Putinovu tajnu strategiju u slučaju novog rata na Kosovu.

Prema tim podacima, Moskva je spremna da Beogradu pošalje 200 vojnih instruktora i više od 1.000 specijalaca, kao i borbene avione sa pilotima i drugo naoružanje!

Upravo na osnovu ovih saznanja, tvrde upućeni, generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg je prošlog petka upozorio lidere lažne države Kosovo Isu Mustafu i Hašima Tačija da taj vojni savez ne uvlače u sukob!

Pomoć saveznika

Sagovornik Informera, visokopozicionirani zapadni diplomata koji je lično imao uvid u poverljivi izveštaj NATO, kaže da ruski predsednik doživljava Srbiju kao "poslednjeg vernog saveznika" u Evropi.

Putin je u više navrata na sastancima s bliskim saradnicima, pre svih s ministrom odbrane Sergejom Šojguom, rekao da se mora pomoći Beogradu ako Albanci odluče da okupiraju sever Kosova. Zato je izrađena nezvanična strategija pomoći, koja uključuje hitno angažovanje značajnog broja ruskih specijalaca, instruktora i isporuku oružja. S takvom podrškom potpuno je jasno da bi svaki pokušaj šiptarske agresije bio osuđen na neuspeh, prenosi naš izvor, dodajući da je NATO ubeđen da je Srbija za Putina jedina zemlja van Evroazijske unije i vojnog saveza ODKB (Organizacija za kolektivnu bezbednost i saradnju, prim. ur.) za koju bi vojno intervenisao!

ŽLOČINAČKA OVK OPET BI DA RATUJE!
Plaćenik Džon Harison: Braćo Šiptari, čistite oružje!

Šiptarski ekstremisti i bivši članovi terorističke OVK ozbiljno se pripremaju za novi rat na Kosovu! O tome svedoči poruka koju je na Fejsbuku ostavio britanski plaćenik Džonatan Mark Harison, ratni veteran i veliki srbomrzac koji je devedesetih godina obučavao teroriste u Hrvatskoj, BiH i na Kosovu.
Gospodo saborci, braćo. Vreme je da očistite vaše oružje i pripremite municiju. Za svaki slučaj, napisao je Harison, koji je tokom rata na Kosovu bio instruktor u 138. brigadi OVK "Agim Ramadani", za šta je čak odlikovan ordenom "Adem Jašari".
Analitičar Dušan Janjić smatra da bi nadležni u Velikoj Britaniji morali da reaguju i ispitaju Harisona.
- Svuda ima budala, organizacija i terorista koji bi po svaku cenu da izazovu rat na Kosovu. Ipak, uveren sam da do toga neće doći jer to ne odgovara nikome - zaključuje Janjić.

I dok niko od zvaničnika juče nije želeo da komentariše ova saznanja, bivši načelnik VBA Momir Stojanović ne isključuje mogućnost da Rusija u slučaju izbijanja novih sukoba na Kosovu stane uz Srbiju.

Moguće je da postoji takva odluka i plan. Rusija je ojačala. Strateški i geopolitički je zainteresovana za Balkan. Ipak, treba biti oprezan i uraditi sve kako bi bilo kakvi sukobi bili izbegnuti, jer rat vodi u destabilizaciju i haos - ističe Stojanović.

Nervoza u Prištini

Profesor Fakulteta bezbednosti Zoran Dragišić potvrđuje da je situacija na Kosovu zabrinjavajuća jer su tamošnji političari jako nervozni.

Odnosi Srbije sa velikim silama, pa i Rusijom, jesu odlični. Zbog toga su u Prištini nervozni, jer uviđaju da Srbija sve više postaje faktor koji se pita i kojem se veruje. Da je situacija kao devedesetih godina, dosad bismo sigurno bili napadnuti. Dobri odnosi sa Rusijom igraju važnu ulogu, ali nisu presudni - zaključuje Dragišić.
 INFORMER.RS


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u