Politika

PREDVIĐALI MU ZATVOR, A NJEMU NIKAD BOLJE! Dinkić multimilioner, za godinu zaradio 45.218.000!

Objavljeno: 25.10.2016 | 22:27Izvor: medio.rs

Mlađan Dinkić, bivši ministar finansija i privrede i lider URS koga su pratile brojne afere tokom političke karijere, zvanično je postao multimilioner!

Konsultantska firma "MD solušn", koju je Dinkić posle povlačenja iz politike osnovao sa Draginjom Radonjić Petrović, svojom bivšom savetnicom i državnom sekretarkom u Ministarstvu privrede, samo prošle godine imala je čist profit od 23.081.000 dinara.

Dinkićeva firma je, pokazuju podaci Agencije za privredne registre, u 2014. godini zaradila još 22.137.000 dinara. Pošto je Dinkić svoju konsultantsku firmu osnovao u maju 2014. godine, to znači da je za godinu i po dana zaradio tačno 45.218.000 dinara!

Dinkić se juče nije javljao na pozive Informera, a stručnjaci su ubeđeni da bivši ministar dobro naplaćuje svoje kontakte i veze koje je stekao na vlasti.

print

Dragan Dobrašinović iz Koalicije za nadzor finansija kaže da je bitno utvrditi ko su firme i pojedinci s kojima Dinkić posluje.

Trebalo bi videti da li je Dinkić sa sadašnjim partnerima sarađivao i dok je bio ministar, kao i da li je tu bilo nekih subvencija, dotacija ili donacija. To bi mogao da bude odgovor na nedoumice o Dinkićevim poslovnim rezultatima - ističe Dobrašinović.

U Sberbanci zarađuje još 10.000 evra

Kako su mediji ranije objavili, Mlađan Dinkić je u junu 2014. godine postao savetnik i član borda direktora Sberbanke za mesečnu platu od 1,2 miliona dinara ili oko 10.000 evra. Kako je tada saopšteno, kadrovske promene u banci sprovedene su zbog unapređenja poslovanja.

Mario Spasić iz Saveta za monitoring takođe apeluje da se provere klijenti Dinkićeve firme.

Dinkić je verovatno ispoštovao zakone o rokovima posle kojih bivši državni funkcioner može da se bavi određenim poslom. Međutim, ako postoji sumnja da nešto u njegovom poslovanju nije u redu, onda je najbolje da se istraži da li su njegovi sadašnji poslovni partneri radili sa njim i dok je bio ministar - zaključuje Spasić

INFORMER.RS


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u