Politika

OBJAVIO RAT Palma brutalno napao Anu i Jadranku!

Objavljeno: 05.06.2017 | 09:15Izvor: Alo!

Da se približava trenutak kada će biti saopšteno ime novog premijera, najbolje govori to što su pojedini i unutar vladajuće koalicije skinuli rukavice u obračunu sa protivnicima.

U očiglednom pokušaju da lobira za lidera SPS-a i šefa diplomatije Ivicu Dačića, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma diskvalifikovao je ministarku državne uprave i lokalne samouprave Anu Brnabić, ali i ministarku bez portfelja zaduženu za evropske integracije Jadranku Joksimović izjavom da onaj ko nema decu i porodicu ne treba da bude na čelu nove vlade.

Naime, Dragan Marković Palma kazao je da će kontinuitet koji je imala dosadašnja Vlada nastaviti i buduća i jedino domaćin na čelu Vlade, zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, može da pomogne Srbiji.

- Novu vladu treba da vodi domaćin, koji ima porodicu, koji zna šta su deca - rekao je Marković u selu Končarevo kod Jagodine, na seoskoj slavi Trojica. On je podsetio da Jedinstvena Srbiji, čiji je lider, u svom sloganu ima reč „domaćinski”. 
Ministarka bez portfelja zadužena za evrointegracije Jadranka Joksimović osudila je ovakav stav narodnog poslanika i predsednika Jedinstvene Srbije.

Ana Brnabić i Jadranka JoksimovićAna Brnabić i Jadranka Joksimović, Foto: Tanjug/sava radovanović

- To je diskriminatorski stav - kratko je kazala ona za „Alo!”.

Sa druge strane, potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović bila je mnogo blaža prema Draganu Markoviću Palmi.

- Svako ima pravo na svoju sliku o budućem predsedniku Vlade Srbije. Ali konačno odluku ko će to da bude doneće predsednik Srbije Aleksandar Vučić - kazala je Mihajlovićeva.

Da je očigledno da Marković lobira za Ivicu Dačića misle i analitičari.

- Verovatno lobira za Dačića. To je pomalo i logično jer je to uža koalicija koja je u koaliciji sa listom SNS-a. Na drugoj strani, mislim da on to stalno i govori, njemu je jedna od poštapalica ta da političar mora da bude domaćin čovek i da ima puno dece - kazao je za „Alo!” Cvijetin Milivojević i dodao da Palma lobira protiv Brnabićeve.

- Mislim da on tu indirektno šalje poruku i protiv kandidatkinje za premijera Ane Brnabić. To takođe ništa nije novo, s obzirom na to da su poznati njegovi stavovi o LGBT populaciji. Pretpostavljam da na ovaj način želi da sugeriše da ako je zaista došlo do izbora između Dačića i Brnabićeve, onda Dačić treba da ima prednost. Mislim da je to pomalo tragikomično, s obzirom na to da Vučić nije rekao da su jedini kandidati Dačić i Brnabićeva, to su više spekulacije medija. Jednako je legitimna opcija da to bude neko iz SNS-a - zaključio je on. 
Politički analitičar Dragomir Anđelković ističe za „Alo!” da svako ima pravo na svoj stav.

- Palma kao član vladajuće koalicije iznosi svoje viđenje premijera. Njegov koncept je da to treba da bude porodična osoba i polazi od tradicionalnih vrednosti. Opet ima građana koji imaju drugačije shvatanje i misle da su drugi kvaliteti bitniji. Mislim da je to legitimno pravo da se iznese stav, ali mislim da njegov stav nije jedini i u koaliciji će ipak preovladati većinski stav - kazao je on.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u