Politika

Nikolić: Vređan sam, omalovažan i potcenjivan

Objavljeno: 15.02.2017 | 19:57Izvor: Telegraf.rs

Govoreći o Sretenju, Danu državnosti, Nikolić je rekao da Srbija i danas živi svoja viševekovna iskušenja i stradanja i prolazi kroz njih sa više ili manje uspeha

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je tokom govora u Predsedništvu Srbije povodom proslave Dana državnosti da je bio, a i sada je, vređan, omalovažavan, potcenjivan, ali da su mu nagrada za trud bile uspešne realizacije i dobrobit svih građana.Obraćajući se zvanicama, Nikolić je rekao da časno služi Srbiji i da ponosno predstavlja svoju zemlju i brani njene interese svuda i uvek sa jednakom odgovornošću „ne samo pred svojim precima i potomcima, već pred svim građanima“.

– Nisam odustajao od principa, svoj posao sam radio sa što manje pompe i buke – rekao je Nikolić.

Dodao je da mu je svaki građanin bio jednak i jednako važan i da se zbog toga odrekao stranke koju je stvorio.

– Zato sam svoj mandat započeo odričući se stranke koju sam stvorio i nastaviću da radim posvećeno i neumorno dokle god budem na ovom mestu – poručio je Nikolić.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Govoreći o Sretenju, Danu državnosti, Nikolić je rekao da Srbija i danas živi svoja viševekovna iskušenja i stradanja i prolazi kroz njih sa više ili manje uspeha, vođena osobinama koje simbolizuju Karađorđe i Miloš.

– Uvek joj je da bi opstala i pretekla, da bi pobeđivala, bila potrebna Obrenovićeva mudrost i Petrovićeva hrabrost. Do dana današnjeg, a sa našom generacijom se to neće završiti. Takav je naš usud, naša slobodarska narav, naš karakter koji teži pravdi i brani osnovna prava čoveka – rekao je Nikolić.

Proslavi Dana državnosti u Predsedništvu prisustvovao je i premijer Aleksandar Vučić. On uoči prijema nije odgovarao na novinarska pitanja. Sa Nikolićem se prvi put pozdravio prilikom dolaska u Predsedništvo i drugi put posle govora, kada ga je i zagrlio.

(Telegraf.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u