Politika

KOSOVSKI POLITIČARI PODRŽAVAJU TERORISTE IZ KUMANOVA: Ekstremista uz najveće počasti sahranjen na "groblju heroja"!

Objavljeno: 26.05.2015 | 02:07Izvor: Telegraf.rs

Činjenica da je sahranu organizovala opština Dečani uz prisustvo političara i uz vojne počasti sa simbolima terorističke vojske poruka je da su oni stajali iza napada u Kumanovu, smatra politički analitičar Branko Radun

Beg Rizaj, jedan od terorista koji je poginuo u antiterorističkoj akciji policije u Kumanovu, sahranjen je na “groblju heroja” kod Dečana, u ratnoj uniformi OVK i uz vojne počasti i simbole bivše Oslobodilačke vojske Kosova čiji je bio pripadnik 1999. godine.

Kako prenose “Naše novine” u oproštajnom govoru Rasima Selmanaja iz Haradinajeve alijanse za budućnost Kosova naglasio je da “albansko pitanje još uvek nije rešeno”. Skoro svo predstavnici albanskih političkih partija s Kosova prisustvovali su sahrani.

Činjenica da je sahranu organizovala opština Dečani uz prisustvo političara i uz vojne počasti sa simbolima terorističke vojske poruka je da su oni stajali iza napada u Kumanovu. Takođe, oni nisu odustali da prodru u sve države u regionu koje su u granicama njihove zamišljene “velike Albanije”, smatra politički analitičar Branko Radun.

Foto: Facebook/Филип Јовановски

Foto: Facebook/Филип Јовановски

– Moramo raditi na pojačanju bezbednosti i ništa se ne sme, kada su svi bezbednosni aspekti u pitanju, prepustiti slučaju. Takođe je neophodna saradnja sa državama koje se osećaju ugroženim od nadiranja albanskog terorizma – smatra Radun.

On smatra i da Amerikancima više nije cilj da se u ovom regionu vode oružani interesi, ali da to trenutno odgovara Nemcima.

– Kosovski Albanci za sprovođenje ideje o albanskom nacionalnom ujedinjenju imaju najjače saveznike u Nemcima jer ovima je cilj da prodru u region i preuzmu primat koji su do sada imale SAD – tvrdi Radun za “Naše novine”.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Da je sahrana teroriste i paradiranje u uniformama OVK pokazatelj da Srbija mora da bude spremna, smatra i stručnjak za bezbednost i profesor fakulteta za bezbednost Zoran Dragišić.

– Poruka koju su kosovski političari poslali s ove sahrane je da ideja OVK živi i da su opet spremni da ginu za “veliku ALbaniju” – kaže Dragišić i dodaje da međunarodna zajednica najverovatnije neće reagovati na provokacije jer se još uvek ne zna ko konkretno stoji iza terorističkih napada u Kumanovu.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u